Víťazstvo zariadili Tounkara a Žofčák

2019-04-27 18:48:31

Po troch prehrách v rade konečne zabodovali michalovskí futbalisti vo Fortuna lige naplno. V sobotu podvečer si na vlastnom trávniku v rámci 6. kola nadstavbovej časti o titul poradili so Žilinou po výsledku 2:1, keď o svojom víťazstve rozhodli už v prvom dejstve hry, v ktorom sa presadili Mamadou Tounkara a Igor Žofčák. Za hostí už len štvrťhodinu pred koncom v početnej výhode, keďže v 59. minúte bol vylúčený strelec nášho prvého gólu, skorigoval Michal Tomič.

Lepšie do stretnutia vstúpili favorizovaní hostia,, ktorí boli aktívnejší a patril im aj prvý strelecký pokus, Boženík však v 6. minúte namieril veľmi nepresne. Rovnako pochodil o dve minúty na opačnej strane aj Kountouriotis. V 20. minúte Holúbek z výbornej pozície z priameho kopu vystrelil len nad Kirovu bránu. Krátko pred uplynutím polhodiny hry prihral Kountouriotis do šestnástky Tounkarovi, ktorý vyhral osobný súboj s Kašom a nekompromisným zakončením otvoril skóre - 1:0. V 31. minúte mohlo byť vyrovnané, ale Holúbeka v tutovke vychytal Kira. A tak o tri minúty opäť udreli efektívni domáci, Tounkara pätičkou uvoľnil Žofčáka a ten ľavačkou pomedzi nohy Holeca upravil na 2:0. Druhá polovica prvého polčasu patrila Michalovčanom, ale hostia ešte v 35. minúte pohrozili Boženíkom, Kira však vytiahol ďalší skvelý zákrok.

Po zmene strán v úvodných minútach domáci kontrolovali priebeh hry, avšak pribrzdilo ich vylúčenie Tounkaru, ktorý uvidel druhú žltú kartu a v 59. minúte musel ísť predčasne pod sprchy. Od tohto momentu Žilinčania zatlačili oslabených domácich a začali dobýjať ich bránu. Žlto-modrí však ešte raz pohrozili, ale Casadova strela z vyše 20 metrov v 70. minúte išla tesne vedľa ľavej žrde Holeca. O tri minúty neskôr napriahol spoza šestnástky hosťujúci Anang a jeho štipľavú strelu musel Kira vytlačiť na roh. O ďalšie tri minúty sa však už "šošonom" podarilo zdramatizovať stretnutie, Tomičovu strelu jemne tečoval Beskorovainyi a lopta skončila v domácej sieti - 2:1. Hostia išli za vyrovnaním, domáci sa bránili zubami-nechtami. Žilinčania až na Škvarkovu strelu nevystrelili na bránu, za to pri vabanku v úplnom závere ešte raz mohli inkasovať, no Kolesárovu strelu smerujúcu do opustenej svätyne v poslednej chvíli odvrátil na roh Káčer.

MFK Zemplín Michalovce - MŠK Žilina 2:1 (2:0)

Góly: 26. Tounkara, 34. I. Žofčák - 76. Tomič

ŽK: 27. Tounkara, 56. I. Žofčák, 86. D. Petro - 59. Kaša, 62. Diaz

ČK: 59. Tounkara (Michalovce)

Rozhodovali: P. Hrčka - Žákech, Poláček; 918 divákov

MFK ZEMPLÍN: M. Kira - Rota, Carrillo, Beskorovainyi, D. Petro - Casado - Kountouriotis (75. Špiriak), I. Žofčák (82. Sulley), S. Danko (67. Grič), P. Kolesár - Tounkara

MŠK: D. Holec - Anang (74. Škvarka), Kaša, Minárik, Sluka (46. Vallo) - Káčer, Diaz (64. F. Balaj), J. Bernát - Tomič, Boženík, Holúbek

Hlasy trénerov:

Anton Šoltis, tréner MFK Zemplín Michalovce: "Súper bol v úvode lepší, silnejší na lopte. Chceli sme zatvárať nebezpečné priestory, to sme však zvládali až neskôr. Po našom góle sme prevzali iniciatívu a zvýšili sme na 2:0. Môžeme byť spokojní s efektivitou, z minima sme vyťažili maximum. Po vylúčení sme to dobre uhrali z taktického hľadiska. Zavreli sme šestnástku, hoci mal súper okrem gólu aj nejaké 2-3 šance."

Jaroslav Kentoš, tréner MŠK Žilina: "Mali sme veľmi dobrý vstup do zápasu. Boli sme aktívnejší, viac sme hrali s loptou a dostávali sme sa aj do šancí. Gól sme strelili, ale iba z ofsajdu. Mali sme viacero veľmi dobrých situácií, no potom prišiel zlý úsek zápasu. Ku koncu prvého polčasu boli lepší Michalovčania. Priebeh druhého dejstva ovplyvnilo vylúčenie hráča domácich. Išli sme za vyrovnávajúcim gólom, ale Michalovčania kúskovali hru a postrážili si to."

Najbližší program MFK Zemplín:

Sobota 4. mája o 17.00 hod.: Sereď - Michalovce (7. kolo nadstavby, v Nitre)

Sobota 11. mája o 17.00 hod.: Michalovce - Ružomberok (8. kolo nadstavby)

Sobota 18. mája o 17.00 hod.: Michalovce - Slovan Bratislava (9. kolo nadstavby)

Foto: Róbert Andrejov