Prekonal ho až tretí spoluhráč

2019-04-30 09:55:44

Pred začiatkom zápasu Michaloviec so Žilinou (2:1) sa udiala milá udalosť, keď si domáci brankár Matúš Kira prevzal ocenenie pre Hráča mesiaca. Cenu mu odovzdal šéf Únie ligových klubov Ivan Kozák spoločne s výkonným riaditeľom ÚLK Michalom Mertinyákom.

"Ocenenie ma veľmi potešilo," radoval sa po víťaznom zápase Matúš Kira. Táto udalosť ako keby ho ešte viac namotivovala do samotného zápasu, v ktorom ukázal výborné zákroky. Či už pri šanci Boženíka alebo strelách Káčera a Ananga. Tradične kraľoval vo vzduchu.

"Kvalitu treba ukázať aj v zápase, aby som potvrdil, že ocenenie nebolo náhodné. Som rád, že mi stretnutie vyšlo. Zachytal som si, no škoda inkasovaného gólu. Určite som ho však rád vymenil za víťazstvo," vyjadril sa Matúš, podľa ktorého sa lopta odrazila od obrancu Beskorovainého.

Paradoxne, vlastní obrancovia vystrašili Matúša viac ako samotní hosťujúci hráči. Najprv v 31. min Carrillo dobiehal strieľaný center Káčera tak nešťastne, že z desiatich metrov vypálil na vlastného brankára nebezpečnú jedovku, ktorú Kira zázračne chytil. V 48. min zasa Rota odhlavičkoval loptu tak do "bezpečia", že Kira sa po nej hodil ako panter a len o milimetre minula žrď! V 76. min už na Beskorovainého teč nemal nárok. Z obrannej formácie tak pozornosť svojho brankára nevyškúšal iba Denis Petro... "Ha-ha. Skúšali, skúšali... Asi preto, aby som nestratil koncentráciu. Brali sme to však s humorom a úsmevom," smial sa v dobrej nálade Matúš Kira.

Ochranca michalovskej svätyne pochválil spoluhráčov, že celý zápas proti Žiline odmakali a hlavne, že sa konečne presadili v koncovke. "V predchádzajúcich zápasoch sme zahodili vyložené šance, teraz sme hneĎ prvé dve rutinérsky premenili. V druhom polčase sme sa po vylúčení Tounkaru museli polhodinu brániť. Žilina bola jasne lepšia, no konečne sme ju v tejto sezóne na šiesty pokus zdolali," dodal Matúš Kira.

Zdroj: denník Šport

Foto: Róbert Andrejov