Bod sme vybojovali gólom v nadstavení

2019-05-04 18:07:00

Cenný bod získali michalovskí futbalisti v sobotu podvečer na nitrianskom štadióne. V zápase 7. kola nadstavby o titul remizovali Zemplínčania so Sereďou 2:2, keď vyrovnávajúci gól sa im podarilo streliť v nadstavenom čase, a to dokonca v oslabení, keďže Španiel Casado dostal v 67. minúte červenú kartu. Žlto-modrí si v tabuľke na piatom mieste udržali štvorbodový náskok práve pred Sereďou.

Zápas sa ešte ani poriadne nezačal a domáci už viedli. V 67. sekunde prenikol po pravej strane Morong, do päťky prihral Lačnému a skúsený útočník bez problémov prekonal Kiru - 1:0. Odpoveď Michaloviec prišla v 6. minúte, po centri Rotu však Danko z ťažkej pozície vystrelil vedľa. O minútu na to tvrdo vypálil zo 17 metrov Mavretič, lopta ale smerovala len do stredu brány, kde bol pripravený Nwolokor. Zakrátko po Dankovom rohu hlavičkoval nad bránu Sulley. V 14. minúte Morongovu prízemnú strelu chytil Kira, žlto-modrí založili protiútok a na jeho konci bol P. Kolesár, ktorého strelu ešte tečoval Michalík a tá zapadla pri zadnej žrdi - 1:1. Hra bola aj naďalej vyrovnaná, útoky sa striedali na oboch stranách, ale vo finálnej fáze obe mužstvá nemali veľkú presnosť. V 29. minúte znovu pohrozil Kolesár, Nwolokor si tentoraz s jeho strelou poradil. Tesne pred koncom polčasu vystrelil z uhla Danko, rozvlnil však len bočnú sieť.

Aj do druhého dejstva vstúpil lepšie nováčik, ktorého mohol druhýkrát do vedenia poslať striedajúci Sus, ktorý však v 48. minúte po Špeharovom centri z dobrej pozície vysoko prestrelil. O štyri minúty po dvoch rohoch dva razy nepresne zakončoval aj Lačný. V 55. minúte však už domáci dvíhali ruky nad hlavu. Morongov center vyrazil Kira len pred seba a dobiehajúci Baez poslal loptu do siete - 2:1. Sereďčania boli pri chuti a v 60. minúte Kira v čistej šanci vychytal Susa. Krátko na to uvidel druhú žltú kartu Casado a Michalovčania dohrávali s deviatimi hráčmi v poli. Napriek tomu sa s prehrou zmieriť nechceli a v 70. minúte po Rotovej prihrávke vystrelil nad Regáli. Potom mali domáci obrovskú šancu poistiť svoje víťazstvo, v 79. minúte však nevyužili prečíslenie dvoch proti jednému, keď Ivána fantasticky vychytal Kira. A tak nováčika v nadstavenom čase stihol trest, v 92. minúte v šestnástke hostí zabojoval Rota, poslal loptu do malého "vápna", kde sa od Bilasa odrazila k Zakharkivovi a ten prekonal Nwolokora - 2:2!

ŠKF iClinic Sereď - MFK Zemplín Michalovce 2:2 (1:1)

Góly: 2. Lačný, 55. Baez - 15. P. Kolesár, 90+. Zakharkiv

ŽK: 61. Lačný, 69. Iván - 11. Carrillo, 22. Mavretič, 61. Casado, 90+. Sulley

ČK: 67. Casado (Michalovce)

Rozhodovali: Marhefka - Ádám, Vitko; 354 divákov

ŠKF ICLINIC: Nwolokor – M. Dybala (46. Sus), Ľ. Michalík, Djiby Ba, T. Hučko – Bilas, Baez – Morong, Špehar (79. M. Kuzma), Iván – Lačný (65. Pankaričan)

MFK ZEMPLÍN: M. Kira - Rota, Carrillo, Beskorovainyi, Mitrano - Casado - Kountouriotis (66. M. Regáli), S. Danko (58. Turík), Mavretič, P. Kolesár (78. Zakharkiv) - Sulley

Najbližší program MFK Zemplín:

Sobota 11. mája o 17.00 hod.: Michalovce – Ružomberok (8. kolo nadstavby)

Sobota 18. mája o 17.00 hod.: Michalovce – Slovan Bratislava (9. kolo nadstavby)

Piatok 24. mája o 19.00 hod.: Dunajská Streda - Michalovce (10. kolo nadstavby)

Foto: Róbert Andrejov