S majstrom doma divoká remíza

2019-05-18 19:24:29

Michalovskí futbalisti sa s vlastnými fanúšikmi rozlúčili remízou s už istým majstrom bratislavským Slovanom. V poslednom domácom zápase v tejto sezóne si s belasými podelili body po divokom výsledku 3:3. Zemplínčania sú blízko k spečateniu piateho miesta, kolo pred koncom majú pred šiestou Sereďou náskok dvoch bodov.

Slovanisti mali výborný vstup do zápasu, v úvodnej päťminútovke až trikrát nebezpečne pohrozili. Po góle volala predovšetkým šanca Holmana, ktorý však v tutovke nechal vyniknúť Bieszczada. V 15. minúte sa poľský gólman zaskvel opäť, keď strelu Rabia vytlačil na pravú žrď. Postupne sa osmelili aj domáci a prvýkrát v ofenzíve pohrozil M. Kolesár, ktorého tečovaná strela išla nad. O pár sekúnd neskôr už musel Šulla zasahovať proti strele Kountouriotisa. V 25. minúte už aktivita domácich slávila úspech. Turík krásnym pasom z polovice ihriska našiel na šestnástke Casada a ten hlavou parádne preloboval Šullu - 1:0. O tri minúty podrazil v šestnástke Apau Kountouriotisa a rozhodca nariadil pokutový kop, ktorý bezpečne premenil Diarra - 2:0. Majster sa ani za tohto stavu nevzdával a v 37. minúte Čavrič len tesne minul bránu. O dve minúty však už kanonier Šporar aj so šťastím dostal loptu do siete a znížil na 2:1.

Aj v druhom polčase ako prví pohrozili Bratislavčania, Čavrič však proti Bieszczadovi neuspel. O dve minúty sa rútil sám na domáceho brankára Šporar, ale zakončiť sa mu nepodarilo, pretože skvelý obranný zákrok predviedol Špiriak, ktorý mu loptu v poslednej chvíli vypichol. Na opačnej strane mal šancu P. Kolesár, Šullu však neprekvapil. Tesne po hodine hry sa Slovan dočkal vyrovnania, keď sa po Čavričovej prihrávke zblízka presadil Dražič - 2:2. Ofenzívne divadlo pokračovalo aj naďalej a v 68. minúte Turík strelou od žrde znovu vrátil Michalovciam tesné vedenie. Gólová prestrelka sa neskončila, pretože v 76. minúte opäť úradovala dvojica Čavrič - Šporar a druhý menovaný prekonal Bieszczada - 3:3. Krátko na to domáci takmer strelili aj štvrtý gól, ale striedajúci Sulley opečiatkoval iba žrď Šullovej brány. Tesne pred koncom mohol rozhodnúť M. Kolesár, jeho hlavička po štandardke P. Kolesára však išla tesne vedľa.

MFK Zemplín Michalovce - ŠK Slovan Bratislava 3:3 (2:1)

Góly: 25. Casado, 28. A. Diarra (11 m), 68. Turík - 39. a 76. Šporar, 61. Dražič

ŽK: 70. Tounkara, 77. M. Vojtko, 85. P. Kolesár - 87. Sukhotskyy

Rozhodovali: Dohál - Benko, E. Weiss; 1186 divákov

MFK ZEMPLÍN: Bieszczad - M. Kolesár, Špiriak, Grič, M. Vojtko - Casado (86. Mavretič) - A. Diarra, Turík, P. Kolesár, Kountouriotis (65. M. Trusa) - Tounkara (70. Sulley)

ŠK SLOVAN: Šulla - Apau, Guzmics, Bajrič, Sukhotskyy - Rabiu (19. Delgado, 74. Rogerio Da Silva), Ljubičič, Holman - Čavrič, Šporar, Dražič

Hlasy trénerov:

Anton Šoltis, tréner Michaloviec: "Musím súhlasiť s Martinom, súperovi vyšiel vstup do zápasu, nám naopak vôbec nie. Po desiatich minútach mohlo byť čiastočne po zápase. Nevydarený úvod môžeme pripisovať aj tomu, že nastúpila prakticky nová zostava a chvíľu trvalo, kým si to "sadlo" a začali sme lepšie riešiť defenzívne situácie. Následne sme dali pekný prvý gól, po ktorom nám narástlo sebavedomie, začali sme si viac veriť, čo vyústilo do ďalšieho presného zásahu. Prvý polčas bol veľmi dobrý, ak nepočítam nevydarený vstup. V druhom polčase to bolo hore-dole, obaja chceli vyhrať, aj súper mal svoje šance, kým my sme mohli lepšie riešiť naše brejkové situácie. Videli sme dobrý zápas, ktorý sa ľuďom musel páčiť. Zaslúžená remíza, na našej strane spokojnosť."

Martin Ševela, tréner Slovana: "Vstup do zápasu nám vyšiel na výbornú, hneď v úvode sme mali dve vyložené príležitosti, ktoré musíme premieňať. Ešte do 15. - 20. minúty to bolo z našej strany relatívne v poriadku, súpera sme do ničoho nepustili. Potom začala pracovať hlava a prišiel pocit, že sa nám nič nemôže stať. Neboli sme dôslední v herných situáciách, ktoré vyžadujeme. Komunikačné zlyhanie v našej obrane potom viedlo k prvému gólu Michaloviec, následne prišla penalta po kombinačnej akcii súpera. Dostali sme dve tvrdé facky. Do druhého polčasu sme mali opäť dobrý vstup a vyrovnali sme na 2:2. Hráčom zdôrazňujem, aby v strede nevolili rizikovú prihrávku, v tomto konkrétnom prípade ju volil Nono na Šporara, čo bolo zbytočné riziko, z ktorého plynula strata lopty a tretí gól súpera. Som rád, že sme následne reagovali a vyrovnali, škoda, že sme potom nevyužili ďalšie šance, mohli sme strhnúť víťazstvo na svoju stranu. Som rád, že Andraž strelil dva góly a priblížil sa k splneniu jedného z našich čiastkových cieľov, ktorým je prekonanie rekordu."

Najbližší program MFK Zemplín:

Piatok 24. mája o 19.00 hod.: Dunajská Streda - Michalovce (10. kolo nadstavby)

Foto: Róbert Andrejov