Starší dorastenci zvíťazili v Trnave!

2015-08-16 12:00:00

O najtesnejšom víťazstve Michalovčanov nad Spartakom rozhodol krásnym gólom z priameho kopu Jakub Straka.

Starší dorastenci MFK Zemplín Michalovce majú po dvoch zápasoch plný počet bodov. Nezaváhali ani v 2. kole Dôvera I. ligy U19, v ktorom uspeli na pôde trnavského Spartaka. V slovenskom Ríme triumfovali žlto-modrí najtesnejším rozdielom 1:0 (1:0), keď skóroval Jakub Straka. Zemplínčania zatiaľ nielenže nestratili ani bod, ale dokonca neinkasovali ani gól.

Tréner Albert Rusnák: "Bol to veľmi dobrý obojstranne útočný zápas. V prvom polčase si obe mužstvá vypracovali niekoľko čistých gólových šancí, ale góly nejako nepadli. Iba jeden, keď Jakub Straka trafil parádne z priameho kopu z približne 22 metrov k ľavej žrdi. Polčas sme vyhrali, aj keď možno by remíza bola spravodlivejšia. Do druhého polčasu sme vstúpili veľmi aktívne, hovorili sme si, že nemôžeme sa uspokojiť a pokúsime sa dať ešte druhý gól. Mali sme tri čisté šance, dve vypracoval Jozef Vajs, ktorý prišiel na ihrisko cez prestávku. Bohužiaľ sme to však nedotiahli do konca, netrafili sme ani prázdnu bránu z päťky. Súper nastrelil jedno brvno a tyčku, takže sme mali aj šťastie. Vedenie sme však ustrážili, domáci tréner hovoril, že možno by súboju viac svedčala remíza, ale futbal sa hrá na góly, my sme jeden dali a vyhrali sme."

FC Spartak Trnava - MFK Zemplín Michalovce 0:1 (0:1)

Gól: 27. J. Straka

MFK ZEMPLÍN: Prysiazhniuk - M. Kolesár, M. Janočko, Kimák, J. Straka - Fedyna, Halagan (46. Vajs), M. Bednár - R. Lukáč, Bellás (61. M. Zlacký), P. Kolesár (82. Masnica)

Najbližší program MFK Zemplín:

Utorok 25. augusta o 15.00 hod.: Michalovce - Trenčín (3. kolo)

Sobota 29. augusta o 11.00 hod.: VSS Košice - Michalovce (4. kolo)

Sobota 5. septembra o 11.00 hod.: Michalovce - Nitra (5. kolo)