Tesná porážka na myjavskej pôde

2015-08-15 12:00:00

Na Kopaniciach prehrali Michalovčania 1:2, ich jediný gól zaznamenal po parádnej strele Milan Šimčák.

Veľmi blízko boli michalovskí futbalisti k svojmu premiérovému prvoligovému bodu na súperovom ihrisku. V súboji 5. kola Fortuna ligy prehrali hráči MFK Zemplín v Myjave najtesnejším rozdielom 1:2 (0:1), keď dohrávali bez vylúčeného Michala Hamuľaka, ktorý v druhom polčase musel po druhej žltej karte predčasne opustiť hraciu plochu.

Michalovčania začali v ďalekej Myjave nebojácne a už vo 4. minúte sa o slovo prihlásili Regálim, ktorého strela spoza šestnástky len tesne minula Solničkovu bránu. Žlto-modrí hrali aktívne, domácich nepúšťali do šancí, práve naopak, oni boli bližšie ku gólu. V 24. minúte z dobrej pozície vystrelil Kunca, avšak len do stredu brány, kde stál pripravený myjavský gólman. Potom Danko našiel na rohu päťky Hamuľaka, ktorý to zakončoval z otočky, ale jeho pokus zblokoval domáci obranca. V 41. minúte z 20 metrov zakončoval Turík, jeho pokus však bol slabýž a nepresný. Sympaticky hrajúci Zemplínčania však do kabín napokon odchádzali s jednogólovým mankom, pretože ako už býva zvykom v závere polčasu chybovali v defenzíve, začo ich gólom do odkrytej brány potrestal Piroska - 1:0.

Aj do druhého polčasu vstúpili "šturmovci" aktívne, najprv Hamuľakovu hlavičku zneškodnil Solnička a potom Regáli zakončil veľmi nepresne. V 55. minúte vybojoval v stredovom kruhu loptu Hamuľak a Michalovce sa dostali do prečíslenia troch proti dvom, avšak Hamuľakova prihrávka na Regáliho nebola ideálna, ten však ešte dokázal zakončiť, ale len do Solničku. Prvoligový nováčik bol aktívnejší, o vyrovnanie sa pred uplynutím hodiny hry pokúšali strelami najprv Grič a po ňom aj Turík. V 69. minúte spálil dobrú šancu Hamuľak, keď zakončil slabo a Solnička nemal problém jeho strelu chytiť. Krátko nato pribrzdilo Michalovce práve Hamuľakove vylúčenie, ktorý muselpredčasne pod sprchy po druhej žltej karte. Domáci mohli bleskurýchlo využiť početnú výhodum Podhorin si skoro dal vlastenca a Kolárovu strelu chytil Kira. V 77. minúte však prišiel druhý gól Kopaničiarov, prízemný center Chovanca Šimčák neodvrátil do bezpečia Šimčák a Daniel zblízka nezaváhal - 2:0. O päť minút nato sa však Zemplínčanom podarilo zápas zdramatizovať, a to po nádhernej strele Šimčáka, ktorý po rohu Danka poslal odrazenú loptu z 30 metrov z prvej priamo do šibenice. Aj napriek oslabeniu sa snažili hostia aj o vyrovnanie, ale druhý gól sa im streliť nepodarilo, a tak si z Myjavy odviezli prehru 1:2

Spartak Myjava - MFK Zemplín Michalovce 2:1 (1:0)

Góly: 45. Piroska, 77. Daniel - 82. Šimčák

ŽK: 36. P. Jánošík, 63. L. Beňo - 21. M. Hamuľak

ČK: 72. M. Hamuľak (Michalovce)

Rozhodoval: Očenáš - 1 560 divákov

SPARTAK: Solnička - L. Beňo, Marček, J. Chovanec, P. Jánošík - Kóňa - Daniel (81. Karlík), Bilovský, Š. Pekár, Piroska (63. Ľ. Kolár) - Sládek (78. Slančík)

MFK ZEMPLÍN: Kira - M. Koscelník, Michal Gallo, Podhorin, Šimčák - Grič - D. Kunca, Turík (63. Nworah), S. Danko, M. Regáli (78. Mensah) - M. Hamuľak

Hlasy trénerov:

Norbert Hrnčár, tréner Myjavy: "Všetko sme podriadili tomu, aby sme zvíťazili. Získali sme tri body a myslím si, že zaslúžene. Vypracovali sme si viac šancí, súper v podstate nemal za celý zápas šancu okrem jednej vydarenej strely."

František Šturma, tréner Michaloviec: "V prvom polčase sme boli futbalovo lepší. Z našej strany to bola hra, ktorú chceme predvádzať. Bohužiaľ sa nám nepodarilo dať gól zo šancí, ktoré sme si vytvárali. Opäť ako v niekoľkých zápasoch, sme dostali gól do šatne, čo pre mladých hráčov nie je moc dobré. Aj napriek tomu sme do druhého polčasu nastúpili s veľkým odhodlaním. Chceli sme s výsledkom niečo urobiť a aspoň vyrovnať. Keď sme chceli zmeniť rozostavenie na dvoch útočníkov, tak prišlo hlúpe vylúčenie Hamuľáka. Nechápem, čo sa tam stalo. Po žltej karte si nemôže dovoliť takto oslabiť tím. Dnes sme súperovi nahrali na oba góly. Aj v desiatich chceli chalani niečo s výsledkom urobiť, podarilo sa nám dať krásny gól. Bohužiaľ to na víťazstvo dnes nestačilo. Mrzí ma to, lebo náš výkon bol dnes dobrý."

Najbližší program MFK Zemplín:

Sobota 22. augusta o 19.00 hod.: Michalovce - Dunajská Streda (6. kolo)

Sobota 29. augusta o 19.00 hod.: Ružomberok - Michalovce (7. kolo)

Utorok 1. septembra o 16.30 hod.: Teplička nad Váhom - Michalovce (3. kolo Slovnaft Cupu)