Na skúšku prišiel mladý Brazílčan

2019-06-27 08:36:37

V utorok popoludní si v rámci prebiehajúcej letnej prípravy na novú futbalovú sezónu zmerali sily aktuálne dve najlepšie východoslovenské mužstvá. Na trávniku prvoligových Michaloviec sa predstavil Poprad, ktorý nedávno neúspešne bojoval v baráži o postup do najvyššej súťaže.

Kým v prvom polčase boli o niečo futbalovejší hostia spod Tatier, po obrátke už mali jasne navrch Zemplínčania, preto sa zrodila aj spravodlivá remíza 1:1. Oba tímy absolvujú ďalšie previerky v sobotu – Poprad sa predstaví na pôde českého prvoligistu z Karvinej (o 15. hodine), Michalovce nastúpia vo Vyšnom Opátskom proti FC Košice (o 10.30 hod.).

Vrátili sa Kountouriotis a Mavretič

Pre mužstvo od Laborca bolo utorňajší zápas prvým v príprave. Ako už býva zvykom, tréneri v tejto fáze dali príležitosť ukázať sa takmer celému kádru a vystriedali dve jedenástky.

„Na našom výkone bolo vidieť, že sme stále v hrubšej príprave a náš pohyb nebol najlepší. V prvom polčase sme neboli takí aktívni, ako by sme chceli. Po prestávke to však už bolo lepšie, keďže do hry išli viacerí skúsení hráči. Zápas splnil účel, chceli sme si niečo nové vyskúšať. Vieme, kde potrebujeme pridať,“ vyjadril sa lodivod MFK Zemplín Anton Šoltis, ktorého káder sa v posledných dňoch opäť o čosi rozrástol.

V pondelok pribudli navrátilci Kountouriotis a Mavretič, na skúške sa mihol aj 29-ročný portugalský útočník Helder Mendez Rodrigues, kmeňový hráč Svätého Jura. „Nepresvedčil nás, bolo vidieť, že prišiel z nižšej súťaže.“

Michalovské hľadanie útočníka teda pokračuje. Po odchode Tounkaru, Sulleya a Zacharkiva momentálne nedisponujú žiadnym čistokrvným „hroťákom“.

„Nie je jednoduché nájsť kvalitného zakončovateľa. Veľa tímov v prvej či druhej lige sa borí s nedostatkom útočníkov. Je ich málo a my nie sme v pozícii, aby sme mohli dovoliť nejakého kúpiť. Máme niečo vyhliadnuté, uvidíme koho sa nám podarí dotiahnuť,“ uviedol Šoltis.

V stredu sa do tréningového procesu žlto-modrých zapojil 19-ročný Brazílčan Gabriel Palmyere Alves Bezerra.

„Môže hrať na krídle alebo v útoku. Sme zvedaví, v akom svetle sa predstaví. Riešime aj jedného vysokého hrotového útočníka a ľavonohého stopéra.“

Potrebujú zaceliť dieru po Šestákovi

Poprad po tom, čo v sobotu triumfoval na ihrisku treťoligových Šarišských Michalian 3:2 (jeho góly strieľali Kukoľ, Jančo a Slebodník), neprehral ani v utorok na pôde prvoligistu.

„Aj v Michalovciach dostali príležitosť všetci hráči. V prvom dejstve hralo mužstvo dobre, vytvorilo si viaceré príležitosti a zaslúžene viedlo. Po zmene strán sme to prestriedali, formácie hrali prvýkrát v tomto zložení a na našej hre to bolo cítiť. Defenzíva však pracovala spoľahlivo, škoda toho záveru, kedy sme inkasovali,“ skonštatoval kormidelník FK Marek Petruš.

Štyridsaťtriročný tréner od začiatku prípravy spolupracuje s novým asistentom, ktorým sa stal košický rodák Ivan Lapšanský. Doterajší asistent Mikuláš Dvorožňák sa stal športovým riaditeľom mládeže.

Zmeny sa udiali aj v hráčskom kádri. Profesionálnu kariéru ukončila najväčšia osobnosť tímu Šesták a tiež aj Palša, po vypršaní kontraktu je preč aj Holiš. S mužstvom sa stále nepripravuje ani Španiel Acosta.

„On by sa mal vrátiť. Od klubu dostal týždeň voľna naviac. Je naďalej našim hráčom, ale mám informácie, že je o neho záujem z iných klubov. Pravdepodobne asi rieši niečo iné,“ prezradil Petruš.

Novou tvárou pod Tatrami je brazílsky ofenzívny stredopoliar Lopez Da Silva Junior, ktorý prišiel z Trebišova. Popradčania chcú vyskúšať aj ďalších hráčov. „S určitosťou nemáme dotiahnutý ešte ani jeden príchod, ale Junior by mal zostať. Ďalšia časť prípravy ukáže, kde nás bude tlačiť topánka. Radi by sme privítali nejakého hrotového útočníka, ktorý by zacelil dieru po Stanovi Šestákovi. Veríme, že nájdeme hráča, ktorý bude dávať góly.“

Zdroj: denník Korzár

Foto: Róbert Andrejov