Aj v druhom domácom zápase remíza

2019-07-02 18:43:23

Prvoligoví futbalisti Michaloviec odohrali v utorok popoludní tretí duel prebiehajúcej letnej prípravy. Do tretice si zmerali sily s účastníkom našej druhej najvyššej súťaže, tentoraz s Liptovským Mikulášom na domácej pôde. S Tatranom sa rozišli zmierlivo po remíze 1:1, jediný gól žlto-modrých zaznamenal Matej Trusa.

Po štvrťhodine hry mal úvodný gól na kopačke michalovský Diarra, ktorý však po Petrovom centri v čistej šanci prekopol bránu. Na opačnej strane pohrozil Bartoš, jeho strela išla vedľa. V 23. minúte odcentroval A. Krčík na Erdelyana, ktorý hlavou tesne minul. Zvyšok vyrovnaného prvého polčasu sa odohrával zväčša medzi šestnástkami a ani jedno z mužstiev si už žiadnu šancu nevypracovalo, preto sa išlo do kabín za bezgólového stavu.

Hneď po zmene strán vypálila nad nová tvár v domácom tíme Patrik Chovan, ktorý prišiel na skúšku. V 52. minúte sa až pred Drába dostal Bartoš a jeho strelu zastavila až pravá žrď. A tak o dve minúty platilo nedáš-dostaneš, po nezištnej Žofčákovej prihrávke zblízka skóroval Trusa - 1:0. Presne po naplnení hodiny hry bravúrne zasiahol Dráb proti strele Lukáča, na druhej strane sa proti nájazdu P. Kolesára zaskvel Gábriš. V 68. minúte sa hosťom podarilo vyrovnať, keď Staš z 25 metrov namieril presne k pravej žrdi. V závere z dvoch krokov P. Kolesár prestrelil bránu a Trusa z uhla napálil loptu do brvna...

MFK Zemplín Michalovce - MFK Tatran Liptovský Mikuláš 1:1 (0:0)

Góly: 54. M. Trusa - 68. T. Staš

MFK ZEMPLÍN: T. Dráb - Rota (46. Vojtovič), Špiriak (46. M. Kolesár), Grič (46. D. Špak), D. Petro (46. M. Vojtko) - Turík (46. R. Begala) - Bezerra (46. P. Kolesár), Mavretič (46. S. Danko), Casado (46. I. Žofčák), P. Chovan (65. Pásztor) - A. Diarra (46. M. Trusa)

MFK TATRAN: Gabriš (75. Mikušiak) - A. Krčík (75. Porubák), M. Dybala, I. Lišivka (60. Kucharčík), Čery - D. Krčík (60. Václavík) - Laura (88. E. Pastva), R. Bartoš, T. Gerát (60. T. Staš), Holub (46. Káčerík) - Erdelyan (46. Marko Lukáč)

Tréner Anton Šoltis: "Ani v treťom zápase nám nevyšiel prvý polčas. Neboli sme v ňom takí aktívni, ako by sme chceli. Možno je to tým, že kvalita tých nových hráčov, ktorých skúšame, nie je až na takej úrovni a tým pádom náš systém trpí. Avšak teraz je ten správny čas, aby sme ich videli v akcii. Popritom skúšame aj hráčov na iných postoch. Dnes sme napríklad skúšali v druhom polčase Trusu v útoku. Po prestávke to už z našej strany bolo dobré, tlačili sme sa do zakončenia a mohli sme dať aj viac než jeden gól. Také šance, ako sme si vypracovali, musíme premieňať, pretože v lige by sa nám to mohlo vypomstiť. Škoda jednej chybičky, po ktorej sme inkasovali. Celkovo už mali v tomto zápase chlapci lepší pohyb a ľahšie nohy. Postupne už začneme zostavu ladiť na úvodný majstrovský duel. Pred nami je už iba dvojzápas v Debrecíne a domáca generálka s Nowym Saczom. Verím, že našu formu správne načasujeme."

Najbližšiu hernú previerku absolvuje michalovský tím vo štvrtok 4. júla na pôde DVSC Debrecín. Proti účastníkovi najvyššej maďarskej súťaže odohrajú až dva zápasy, prvý o 16. hodine, druhý o 18.30 hod.

Foto: Róbert Andrejov