V Debrecíne prehra rozdielom triedy

2019-07-04 20:38:48

Ani na štvrtý pokus sa michalovskí futbalisti v prebiehajúcej letnej príprave nedočkali víťazstva. Vo štvrtok večer neuspeli na trávniku maďarského prvoligistu v Debrecíne, pre ktorého to bola generálka na budúcotýždňový úvodný duel predkola Európskej ligy. U našich južných susedov prehrali zverenci trénera Antona Šoltisa 1:4.

Zemplínčanom opäť raz nevyšiel vstup do zápasu, keď rýchlo inkasovali. V 4. minúte po strete Kiru s Takácsom nariadil rozhodca prísny pokutový kop, ktorý bezpečne premenil sám faulovaný - 1:0. Michalovčanov gól nerozhodil, práve naopak, v ďalšom priebehu prvého polčasu boli lepším tímom. V 10. minúte mohol vyrovnať Trusa, ale jeho strela skončila len na pravej žrdi Nagyovej svätyne. Tesne po polhodine hry sa konštrukcia domácej brány triasla opäť, keď po Kolesárovom centri hlavičkoval do brvna Žofčák. Vzápätí tvrdo pálil z 30 m Danko, ale len do stredu brány, na opačnej strane sa Kira zaskvel pri čistej šanci Szécsiho. V 39. minúte ukázal výborné individuálne schopnosti urastený Takács a krížnou strelou pridal svoj druhý gól v zápase - 2:0. Zakrátko sa gólovej odmeny dočkali aj žlto-modrí, po peknej narážačke Žofčáka s Kolesárom druhý menovaný tesne pred prestávkou znížil na 2:1.

Po zmene strán už domáci pridali a v 54. minúte sa k zakončeniu dočkal Szécsi, ale jeho strela z hranice šestnástky išla vysoko nad. O minútu neskôr sám pred Kirom neuspel ani kapitán DVSC Tőszér. V 57. minúte to skúšal na druhej strane aj Kolesár, jeho technická strela však bola nepresná. Blízko vyrovnania bol v 66. minúte Žofčák, ktorý sa postavil k priamemu kopu, no jeho parádny pokus skvele vyrazil brankár Nagy. V závere Michalovčanom už dochádzali sily, do hry išli aj hráči z lavičky, čo domáci využili na zveľadenie výsledku. V 71. minúte bol na konci prečíslenia štyroch proti trom Szécsi, ktorý bez problémov prekonal Kiru - 3:1. Debrecín ovládol dianie na ihrisku a desať minút pred koncom dal gólovú bodku za stretnutím Garba, ktorý úplne osamotený zakončil presne k žrdi a upravil na konečných 4:1.

DVSC Debrecín - MFK Zemplín Michalovce 4:1 (2:1)

Góly: 4. a 39. Takács (prvý z 11 m), 71. M. Szécsi, 80. Garba - 41. P. Kolesár

DVSC: S. Nagy - Kusnyír, Cs. Szatmári, Pávkovics, Ferenczi - Damásdi (74. Kuti), Tőzsér, Haris, K. Varga (46. Trujič) - M. Szécsi, Takács (62. Garba)

MFK ZEMPLÍN: M. Kira (72. Dehtiar) - Rota (82. M. Kolesár), Grič, Carrillo (80. D. Špak), M. Vojtko (46. D. Petro) - Turík - A. Diarra, I. Žofčák (82. R. Begala), S. Danko (72. Mavretič), P. Kolesár (74. P. Chovan) - M. Trusa

Tréner Anton Šoltis: "Nastúpili sme proti kvalitnému súperovi, ktorý vychádzal zo zabezpečenej obrany. S našou hrou som spokojný, ale s výsledkom nie. Väčšinu zápasu sme hrali oku lahodiaci futbal. Dokázali sme vychádzať z ťažkých herných situácií, ale musíme ešte zlepšiť tie v okolí hosťujúcej šestnástke, ktoré sme nevyriešili dobre. Málo sme sa pokúšali o zakončenie a potom sme strácali lopty, za čo nás súper trestal. Chlapci musia v zakončení zobrať viac zodpovednosť na seba. Výsledok mal byť iný, ale taký je futbal. Za predvedený dojem nám ani v lige body dávať nebudú.“

Najbližšie prípravné stretnutie odohrajú Zemplínčania v sobotu 13. júla o 16. hodine. V generálke na novú sezónu Fortuna ligy privítajú na svojom trávniku účastníka druhej najvyššej poľskej súťaže Nowy Sacz.

Foto: István Derencsényi