V generálke remíza s Nowym Saczom

2019-07-14 20:15:16

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce remizovali v generálke na nový prvoligový ročník na domácom trávniku v sobotu s Nowym Saczom 2:2. Účastník druhej najvyššej poľskej súťaže viedol pri Laborci už o dva góly, ale zverenci trénera Antona Šoltisa dokázali vyrovnať. Michalovčania tak v príprave dosiahli bilanciu tri remízy a dve prehry.

Žlto-modrí podobne ako v súbojoch s Popradom, FC Košice a Debrecínom opäť inkasovali ako prví a opäť v úvodnej desaťminútovke. V 9. minúte využili hostia rýchly protiútok, na konci ktorého bol Chmiel - 0:1. Poliaci o štvrťhodinu neskôr pridali aj druhý presný zásah po krásnej individuálnej akcii ich nového testovaného hráča, ktorý prešiel stredom michalovskej defenzívy ako nôž maslom - 0:2. Domáci potom pohrozili Trusom, ktorému centroval Vojtko, ale ten tiesnený zakončil zblízka mimo brány.

Po prestávke dvakrát strieľal striedajúci Kountouriotis, ale v oboch prípadoch bol pripravený brankár Tokarz. Do tretice sa už tento grécky stredopoliar dočkal gólu, keď v 71. minúte poslal do siete loptu po Kolesárovej strele, ktorá skončila na ľavej žrdi. Krátko na to bol blízko vyrovnania Trusa, ale jeho strela skončila na bočnej sieti. V 75. minúte sa Turíkova strela odrazila od hosťujúceho stopéra rovno k Dankovi, ktorý ju poslal do siete a upravil na konečných 2:2.

MFK Zemplín Michalovce - MKS Sandecja Nowy Sacz 2:2 (0:2)

Góly: 71. Kountouriotis, 75. S. Danko - 9. a 24. Chmiel

MFK ZEMPLÍN: M. Kira - Rota, Grič, Carrillo (55. Špiriak), M. Vojtko - Turík - A. Diarra (25. Kountouriotis), S. Danko, Mavretič (75. M. Kolesár), P. Kolesár - M. Trusa

MKS SANDECJA: 1. polčas: Bielica - Socha, G. Baran, Flis - Kun, Wachala, Kanach, Kalahur - Chmiel, Klichowicz, Małkowski. 2. polčas: Tokarz - Matras, Basta, Flis, Smoleň - Ogorzaly, S. Kužma, Walski, Dudzic, Mašlanka - Korzym

Najbližší program MFK Zemplín:

Sobota 20. júla o 18.00 hod.: Michalovce - Žilina (1. kolo)

Sobota 27. júla o 19.00 hod.: Slovan Bratislava - Michalovce (2. kolo)

Sobota 3. augusta o 19.00 hod.: Zlaté Moravce-Vráble - Michalovce (3. kolo)

https://www.youtube.com/watch?v=kmJ90o--_fk

Foto: Jaroslaw Para