Danko medzi najlepšími hráčmi uplynulého kola

2015-08-13 12:00:00

Samuel Slovák na jeho adresu poznamenal: Čísla neklamú, Stanislav Danko odohral dobrý zápas.

Štatistický Index kvality odhalil mená najlepších hráčov 4. kola Fortuna ligy. Kto obstál najlepšie spomedzi hráčov na jednotlivých postoch?

Medzi brankármi dominoval Podbrezovčan Martin Kuciak, ktorý si udržal čisté konto proti nováčikovi zo Skalice a jeho celkový index je dokonca najvyšší spomedzi všetkých futbalistov – až 96,6 %. Najlepším obrancom bol senický kapitán Petr Pavlík. Medzi stredopoliarmi vyčnieval Michalovčan Stanislav Danko, no a útočník Podbrezovej Alen Melunovič podal najlepší výkon spomedzi hrotových hráčov.

Azda najmenej známe meno zo spomenutej štvorice má zatiaľ michalovský mladík Stanislav Danko, ktorý však môže vo Fortuna lige rýchlo preraziť. „Čísla neklamú a podľa nich odohral skvelý zápas. Výborná je jeho 84-percentná úspešnosť prihrávok, aj keď nevieme, či išlo o pasy riskantné, konštruktívne alebo smerom dozadu. Strelil však gól, zapojil sa do gólovej akcie a zrejme je na vrchole zaslúžene,“ povedal smerom k 21-ročnému talentovanému stredopoliarovi expert webu fortunaliga.sk Samuel Slovák.

Bývalý skvelý stredopoliar kvituje, že Zemplínčania dávajú šancu mladíkom, ktorých je v ich kádri požehnane. „Stavili na domácich hráčov a na talenty, ku ktorým sa pridávajú ako nositelia najvyššej kvality futbalisti zo Španielska. Je dobré, že mladí hrajú pravidelne a zbierajú cenné skúsenosti. No je zároveň otázne, či by sa káder nemal posilniť, aby sa vyhol záchranárskym problémom.“

Michalovce sú vo Fortuna lige jedným z dvoch nováčikov a momentálne jediným zástupcom východu republiky v súťaži.„Som veľmi rád, že sa prebojovali medzi elitu. Ich klub má krásne zázemie, pekný štadión a diváci tam radi chodia na futbal. Nech im to len vydrží. Ja osobne prajem Michalovciam dostatok bodov, aby sa zachránili a udržali najvyššiu súťaž v regióne,“ dodal Samuel Slovák.