V pohári sme vydreli postup do tretieho kola

2015-08-12 12:00:00

V Medzibrode sme triumfovali najtesnejším rozdielom 2:1, naše góly strelili Stanislav Danko a Martin Regáli.

Prvoligoví futbalisti MFK Zemplín Michalovce postúpili v Slovnaft Cupe do 3. kola, keď triumfovali na ihrisku účastníka štvrtej ligy Juh SsFZ TJ Sokol Medzibrod najtesnejším rozdielom 2:1 (2:0). Ich ďalším súperom v tejto pohárovej súťaži bude nováčik druhej ligy Východ OFK Teplička nad Váhom, ktorý si postup vybojoval výhrou na pôde Detvy (3:1). Súboj pri Váhu by sa mal odohrať 1. septembra.

Žlto-modrí začali úlohu favorita potvrdzovať od samého začiatku a už v 3. minúte poslal mužstvo do vedenia Stanislav Danko. Krátko po uplynutí polhodiny hry zvýšil michalovské vedenie na 2:0 Martin Regáli. Zemplínčania mali v prvom dejstve jasne navrch, vypracovali si ďalšie gólové šance, ale nepremenili ich. Po zmene strán prišlo rýchlo prísne vylúčenie stopéra Joana Manuela Sáncheza Caballera a domáci hrali vyše polhodinovú presilovku o jedného muža, ktorú dokázali veľmi rýchlo využiť na strelenie kontaktného gólu zásluhou Martina Boboka v 59. minúte. Potom sa ešte Horehronci snažili vyrovnať, ale Michalovčania už senzáciu na svoj úkor nepripustili a zvíťazili 2:1.

Tréner František Šturma: "Mali sme veľmi dobrý vstup do zápasu, Danko strelil rýchly gól, potom skóroval aj Regáli. Ak by prvý polčas skončil aj výsledkom 5:0 pre nás, tak by to bolo spravodlivé. Mali sme v ňom veľa vyložených šancí. Druhý polčas ovplyvnilo vylúčenie Caballera, ktorý dostal červenú kartu neoprávnene. Asistent rozhodcu z toho urobil trošku kovbojku, najprv nám chcel vylúčiť dvoch hráčov, napokon poslal predčasne pod sprchy toho nesprávneho, pretože červenú kartu mal dostať Morlacchi, takže mal v tom trošku zmätok. Následne sme po štandardke dostali gól. Dohrávali sme len s desiatimi hráčmi, som spokojný s postupom, zaťažení boli viac tí hráči, ktorí predtým v lige nedostali toľko priestoru. Musím pochváliť aj súpera, pretože hral dobre organizovane, mal šikovných hráčov, na štvrtú ligu má veľmi dobrý tím. Potrápili sme sa, ale postúpili sme."

TJ Sokol Medzibrod - MFK Zemplín Michalovce 1:2 (0:2)

do 3. kola Slovnaft Cupu postúpil MFK Zemplín

Góly: 59. Bobok - 3. S. Danko, 32. M. Regáli

ŽK: 44. Belko, 74. Samuelčík - 33. Morlacchi, 65. M. Regáli

ČK: 57. Caballero (Michalovce)

Rozhodoval: Marhefka - 600 divákov

TJ SOKOL: A. Petrík (46. Vaník) - Belluš, Belko, Rajčok, Pipich - Samuelčík (89. M. Bartoš), Bobok, M. Haviar, Vančo - Klinec (74. Tešlár), Sedliak

MFK ZEMPLÍN: Raška - D. Kunca, Michal Gallo, Caballero, Šimčák - Morlacchi - A. Leško, S. Danko (46. Turík), Mensah, M. Regáli (75. L. Tóth) - Nworah (60. M. Hamuľak)

Najbližší program MFK Zemplín:

Sobota 15. augusta o 19.00 hod.: Myjava - Michalovce (5. kolo)

Sobota 22. augusta o 19.00 hod.: Michalovce - Dunajská Streda (6. kolo)

Sobota 29. augusta o 19.00 hod.: Ružomberok - Michalovce (7. kolo)