Ak by vyhrali aj o päť gólov, nikto by sa nedivil

2015-08-10 12:00:00

Michalovčania majú prvé ligové body aj víťazstvo, proti Zlatým Moravciam triumfovali úplne zaslúžene.

V sobotu bol opäť veľký deň michalovského futbalu, ktorý sa do kroniky zapíše veľkými písmenami. Hráči MFK Zemplín totiž získali premiérové body v najvyššej súťaži a zaknihovali aj prvé víťazstvo medzi slovenskou elitou. Po „facke“ od Podbrezovej si žlto-modrí napravili chuť v súboji proti Zlatým Moravciam, ktoré porazili zaslúžene 2:1 (1:1), a odrazili sa z dna fortunaligovej tabuľky.

Diváci opäť nesklamali

Domáci prvýkrát okúsili, ako chutí prvoligová výhra. Po zápase sa tešil celý štadión, diváci opäť nesklamali a boli dvanástym hráčom Michaloviec. Keď strelil Martin Regáli v druhom polčase druhý domáci gól, na tribúnach vypukol obrovský gejzír radosti. „Konečne sa nám to podarilo. Ani v predchádzajúcich troch zápasoch sme nehrali zle, len sme nedávali góly. Tentoraz sme svoje šance premenili, hoci veľa ďalších sme zahodili. Keby sme vyhrali aj o päť gólov, tak nikto by sa tomu nedivil. Vyhrali sme zaslúžene. Aj vďaka divákom, ktorí opäť vytvorili krásnu kulisu. Táto výhra našich mladých chlapcov určite povzbudí. Znova budú vidieť, že to, čo robíme, má cenu,“ skonštatoval po stretnutí s FC ViOn kormidelník mužstva od Laborca František Šturma. Diváci na Zemplíne boli svedkami aj premiérového prvoligového gólu Michaloviec, ktorý ozaj stál zato. Bomba Stanislava Danka, pre ktorého to bol debut vo Fortuna lige, takmer roztrhla sieť. „Stano má z tímu asi najlepšiu kopaciu techniku, ale stále má nejaké nedostatky, ktoré sa snažíme odstraňovať. S jeho výkonom som bol veľmi spokojný, plnil si všetky pokyny smerom dopredu aj dozadu,“ povedal F. Šturma.

Znova zaváhal stopér

Oproti súboju v Brezne urobil tréner MFK Zemplín tri zmeny v základnej zostave, chýbali v nej Michal Gallo, Vernon De Marco Morlacchi a Adrián Leško, namiesto ktorých nastúpili Stanislav Danko, Joan Manuel Sánchez Caballero a Martin Regáli. A dvaja z nich skórovali! Španielsky obranca pri svojej premiére však pobudol na trávniku iba polčas. „Opäť sme dostali hlúpy gól po chybe stopéra, ktorý nechal v malom ´vápne´ voľného hráča a ten nám hlavou dal gól. V kabíne som musel zvýšiť hlas, lebo takáto chyba sa nestala prvýkrát. Musíme sa poobzerať po stredovom hráčovi, pretože tí nám zobrali už veľa bodov.“ Zemplínčania mohli už do prestávky viesť nad Zlatými Moravcami minimálne rozdielom triedy, ale napokon sa išlo do kabín za stavu 1:1, keď hostia vyťažili z minima maximum. Zdalo sa, že inkasovaný gól na domácich zanechal stopy, lebo v úvodnej štvrťhodine druhého dejstva boli mierne aktívnejší hráči ViOnu. „Začali sme trošku opatrnejšie, ale to z toho dôvodu, aby si v horúcom počasí hráči oddýchli, že po pätnástich minútach udrieme. A podarilo sa, dali sme gól, mohli sme pridať aj ďalšie. Záver duelu sa už niesol v našej réžii,“ uviedol michalovský lodivod.

Zdroj: denník Korzár