Pod Zoborom trojbodový zápis!

2019-09-21 21:07:36

Druhé víťazstvo v rade a prvé na súperovom ihrisku dosiahli v sobotu večer futbalisti MFK Zemplín Michalovce. V zápase 9. kola Fortuna ligy triumfovali na pôde tabuľkového suseda v Nitre, kde po góloch Iana Pina Solera a Issu Modiba Sidibého vyhrali 2:0. V pelotóne sa tak posunuli už na siedmu priečku.

Úvodná 45-minútovka veľa futbalovej krásy nepriniesla, šancí bolo máličko a hra sa väčšinou odohrávala medzi šestnástkami. S prvým streleckým pokusom Faška v 5. minúte si Kira hravo poradil, ale desať minút na to už musel byť vo väčšej pohotovosti, keď vybiehal oproti Ristovskému, ktorý udržal loptu v moci, prihral na biely bod Chobotovi, avšak ten vysoko prestrelil odkrytú bránu Michaloviec. Tí prvýkrát ohrozili Šípoša v 26. minúte, Savvidisova zblokovaná strela z 30 metrov však domácemu gólmanovi žiadne starosti nenarobila. O osem minút vystrelil Kountouriotis na vzdialenejšiu žrď, jemne tečovaný pokus ale išiel tesne vedľa. Keď sa v závere polčasu neujala ani Šefčíkova štandardka, išli tímy do kabín za bezgólového stavu.

Po obrátke sa už bolo načo pozerať. Nitra začala aktívne a hneď ju mohol poslať do vedenia Gatarič, ale vylámal si zuby na Kirovi. V 56. minúte sa rovnaký hráč dostal do šance opäť, znovu však výborne zakročil Kira. Vzápätí mohlo udrieť na opačnej strane, po chybe defenzívy domácich nevyužil veľkú príležitosť Sidibé. V 60. minúte zazmätkovala aj obrana hostí, odrazenú loptu však Magda poslal vedľa. A tak o minútu platilo nedáš-dostaneš, na Žofčákov roh si najvyššie vyskočil Soler a hlavičkou pod brvno otvoril skóre - 0:1. Michalovčania potom umne držali súpera na dištanc, až v 77. minúte pohrozil Chobot, ktorého strelu zneškodnil nohami Kira. Zakrátko po centri Martíneza hlavou neuspel Kvocera. V 90. minúte Martínez krásne vysunul Sidibého a ten svoj nájazd na brankára rutinérsky strelou pomedzi nohy premenil - 0:2. V nadstavenom čase ešte Grič opečiatkoval žrď a z následnej dorážky Turík minul prázdnu bránu.

FC Nitra - MFK Zemplín Michalovce 0:2 (0:0)

Góly: 61. Soler, 90. Sidibé

ŽK: 44. Šefčík, 52. P. Farkaš - 55. Martínez, 59. Carrillo, 83. Savvidis

Rozhodovali: Marhefka - Vorel, Hrmo; 650 divákov

FC: Šípoš – Kunik, Podhorin, P. Farkaš, Magda – Vrábel (72. Guláš), M. Faško (87. Bilovský) – Šefčík (82. Šimončič), Gatarič, Chobot – M. Ristovski

MFK ZEMPLÍN: M. Kira - I. Žofčák, Carrillo, Soler, M. Kolesár - Savvidis - Kountouriotis (58. Kvocera), Turík, P. Kolesár (46. Martínez), Popovits (87. Grič) - Sidibé

Hlasy trénerov:

Marián Süttö, tréner Nitry: "Nie sme spokojní. Prehrali sme doma ďalší zápas s mužstvom, ktoré prišlo dobre organizované. Napriek tomu sme mali šance. Ja som ich narátal tri, štyri, kde Majo Chobot, Magda či Gatarič neriešili dobre zakončenie. Potom sme dostali gól zo štandardky, ktorá posadila súpera na koňa. My sme sa dostali do kŕča a potom nám už uleteli tri body. Zápas bol dôležitý z hľadiska tabuľkového postavenia. My sme o tom vedeli, aj sme sa dobre pripravili, ale góly sme nedali a súper tým pádom trestal."

Anton Šoltis, tréner Michaloviec: "My sme spokojní, odchádzame s troma bodmi. Prvý polčas však z našej strany nebol ideálny. Nevedeli sme sa presadiť do zhustenej obrany súpera, ktorý dobre organizovane bránil. Robili sme veľa chýb a súper tam mal dobré šance na skórovanie. V druhom polčase sme spravili zmenu a viac sme sa dostali do hry. Z našej strany to však do prvého gólu bolo kŕčovité. Potom sme sa trošku uvoľnili, ale ťažko sme sa presadzovali vo finálnej fáze. Po góle sme si to už ustrážili a v závere sme zvýšili na 2:0. Mali sme aj ďalšie šance, no mal ich aj súper. My sme šance využili a súper nie, takže sme spokojní. Gratulujem chlapcom k odpracovanému výkonu. Dnes to bolo viac o bojovnosti."

Najbližší program MFK Zemplín:

Sobota 28. septembra o 19.00 hod.: Michalovce – Ružomberok (10. kolo)

Sobota 5. októbra o 17.00 hod.: Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa – Michalovce (11. kolo)

Sobota 19. októbra o 17.00 hod.: Žilina - Michalovce (12. kolo)

Foto: SITA