Dosiahli sme premiérové víťazstvo v prvej lige!

2015-08-08 12:00:00

Nad Zlatými Moravcami sme triumfovali tesne 2:1, keď sa do streleckej listiny zapísali Stanislav Danko a Martin Regáli.

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce majú prvé ligové body! V najvyššej súťaži dosiahli premiérové víťazstvo, keď v súboji 4. kola Fortuna ligy zdolali na vlastnom trávniku v dôležitom zápase Zlaté Moravce najtesnejším rozdielom 2:1 (1:1). Žlto-modrí dohrávali duel v početnej prevahe o dvoch hráčov, pretože až dvaja hráči FC ViOn museli v druhom polčase predčasne putovať pod sprchy.

Od začiatku boli aktívnejší domáci futbalisti, ktorí sa už vo 4. minúte mohli ujať vedenia, avšak po priamom kope Danka Hamuľak v obrovskej šanci sám pred brankárom Ranilovičom zaváhal. Po desiatich minútach hry pohrozili aj hostia, Mance tiesnený Šimčákom vystrelil veľmi nepresne. Krátko nato po prihrávke Kosceníka nenamieril presne ani Kunca a v 21. minúte po centri posledne menovaného hráča do päťky si stopér Tipurič takmer vsietil vlastenca. V 26. minúte už michalovské tribúny burácali. Turík poslal loptu do šestnástky, obrana ViOnu ju odvrátila len ku Dankovi, ktorý ju spoza šestnástky z prvej poslal nechytateľne do brány - 1:0. Parádny moment! Zemplínčania mali hru pod kontrolou, z otočky pálil nad Grič, potom Hamuľakov pokus vyrazil brankár. V 43. minúte mal obrovskú šancu Regáli, ale prestrelil bránu, a tak prišiel trest: po centri z ľavej strany Mance hlavou vyrovnal na 1:1.


V úvode druhého polčasu bolo na domácich vidieť mierne následky z vyrovnávajúceho gólu a Zlaté Moravce sa nadychovali k prevahe. Avšak po hluchej štvrťhodine "šturmovci" opäť zapli a prišli Regáliho chvíle. Najprv z ľavej strany vystrelil vedľa, vzápätí jeho bomba išla nad a v 65. minúte v tutovke opäť zaváhal. Až o minútu nato po Kuncovej prihrávke namieril medzi tri žrde a Ranilovič bol bezmocný - 2:1! To už hrali Zlaté Moravce bez vylúčeného Školnika, ktorý po druhej žltej karte musel opustiť ihrisko. Hneď po góle mohli domáci zvýšiť svoje vedenie, keď odcentroval Regáli a Turík v gólovej príležitosti poslal loptu vedľa ľavej žrde hosťujúcej brány. Záver bol trošku nervóznejší a opäť sa "červenalo", v priebehu dvoch minút sa vyfauloval Milojevič a ViOn dohrával s ôsmimi hráčmi v poli. Domáci si už vedenie postrážili a mohli sa radovať z prvých bodov v najvyššej súťaži.


MFK Zemplín Michalovce - FC ViOn Zlaté Moravce 2:1 (1:1)

Góly: 26. S. Danko, 66. M. Regáli - 44. Mance

ŽK: 85. Turík, 87. Nworah - 25. D. Školnik, 76. Glavaš, 85. Milojevič, 90+. Perišič

ČK: 63. D. Školnik, 87. Milojevič (obaja Zlaté Moravce)

Rozhodoval: Kráľovič - 3 385 divákov

MFK ZEMPLÍN: Kira - M. Koscelník, Caballero (46. Michal Gallo), Podhorin, Šimčák - Grič - D. Kunca, Turík, S. Danko, M. Regáli (78. A. Leško) - M. Hamuľak (72. Nworah)

FC VION: Ranilovič – Samateh, Tipurič, S. Milojevič, Majkič (69. De Souza) - D. Školnik - Orávik, Krznarič, Perišič - Glavaš (77. Burič), Mance (61. Cebara)

Najbližší program MFK Zemplín:

Streda 12. augusta o 17.00 hod.: Medzibrod - Michalovce (2. kolo Slovnaft Cupu)

Sobota 15. augusta o 19.00 hod.: Myjava - Michalovce (5. kolo)

Sobota 22. augusta o 19.00 hod.: Michalovce - Dunajská Streda (6. kolo)

FOTO: Róbert Andrejov