Obaja chcú zrušiť bezbodový stav

2015-08-08 12:00:00

Dnes od 19. hodiny budú fanúšikovia na štadióne pri Laborci svedkami priameho súboja medzi dvoma tímami z dna tabuľky.

Zemplínčanov od 1. kola najviac trápi zdravotný stav hráčov. Oveľa viac ako hra a samotné výsledky. Naďalej sa boria s množstvom zranených hráčov. Z kvinteta minulotýždňových absentujúcich je fit akurát Peter Nworah, ktorý s mužstvom trénoval celý týždeň. "Žiaľ, španielsky trojlístok bude chýbať ešte minimálne dva až tri týždne a k dispozícii nebude ani Tomáš Sedlák," podotkol tréner František Šturma. Na Zemplíne si uvedomujú, že ak nechcú, aby nováčikovská eufória dostala vážnejšie trhliny, tak by už mali zabodovať. Enormný tlak na výsledok však nepociťujú. "Ľudia vo vedení klubu sú rozumní. Vedia, aká je situácia, chýbajú nám štyria hráči zo základnej zostavy. Taká je realita. Všetci nám fandia a podporujú nás. Zatiaľ teda nepociťujeme veľké tlaky, ale už my sami by sme chceli bodovať. V predošlých troch kolách sme hrali dobre, žiaľ, nepodarilo sa nám uspieť. Celý týždeň sme však zdravo nabudení a urobíme všetko pre to, aby sme doma získali tri body." Východniari pracujú na posilnení stopérskeho postu. V hre sú viaceré mená, no nič nechcú urýchliť. Dnes sa určite neobjaví žiadna posila, no v budúcom kole by to už mohlo byť reálne. Po vysokej prehre s Podbrezovou však nastanú zmeny v základnej zostave.

Zlatomoravčania tiež od začiatku súťaže nenastupujú v plnej sile. Na prvý pohľad síce nechýba nikto, no vo ViOne stále čakajú na vybavenie zahraničných hráčov. "Tawamba ešte nebude vybavený, no všetci veríme, že do zápasu v Michalovciach už bude k dispozícii trojica Majkič, Perišič a De Souza. Ich štart naďalej zostáva otázny. Do poslednej chvíle budeme čakať. V Michalovciach by sme chceli zabodovať," podotkol asistent trénera Jozef Pavlík.

MOTÍV ZÁPASU

Oba tímy majú zhodnú bilanciu na konci tabuľky. Jeden pohľad na ňu stačí, aby si každý fanúšik urobil obraz, o čo pôjde v tomto súboji. Body jednoznačne potrebujú obaja, podľa nás sa zrodí remíza.

CHÝBAJÚ

Michalovce: Bayón, Perez, Montero, T. Sedlák (zranenie)

Zlaté Moravce: nikto