O výhre majstra rozhodol kanonier Šporar

2019-10-27 20:27:01

Ďalšiu smolnú domácu prehru zaznamenali futbalisti MFK Zemplín Michalovce. V nedeľu večer v stretnutí 13. kola Fortuna ligy podľahli žlto-modrí úradujúcemu majstrovi a lídrovi tabuľky bratislavskému Slovanu najtesnejším rozdielom 0:1. Rozhodujúci gól inkasovali po polhodine hry, keď sa presadil najlepší strelec súťaže Andraž Šporar.

Prvý polčas priniesol bojovný futbal s miernou prevahou hostí. V 11. minúte sa po chybe v defenzíve domácich dostal do šance Šporar, ale Kira bol pozorný. Na opačnej strane v 14. minúte po Kvocerovej prihrávke vychytal Mensaha. V ďalšom priebehu dominovali najmä defenzívy a tímy si dávali pozor na chyby. Michalovská prišla po polhodine hry, keď domáci hráči neodvrátili loptu z vlastnej šestnástky, tá sa dostala k Šporarovi, ktorý chrbtom k bránke prekonal Kiru - 0:1.

Slovinský útočník bol v úvode druhého polčasu blízko k ďalšiemu gólu, v sľubnej šanci však nenamieril presne. Hostia napriek tesnému náskoku zvýšili aktivitu a v druhom polčase sa snažili diktovať hru. V 75. minúte brankár domácich Kira podržal svoj tím pri šanciach Holmana a Mohu, na opačnej strane sa Šulla nenechal prekvapiť strelou Sidibého. Domáci sa v závere snažili stupňovať tlak. Najbližšie ku gólu boli v nadstavenom čase pri strele Martíneza spoza šestnástky, ale jeho pokus minul pravú žrď Šullovej bránky.

MFK Zemplín Michalovce - ŠK Slovan Bratislava 0:1 (0:1)

Gól: 30. Šporar

ŽK: 56. P. Kolesár, 87. M. Kira - 4. Morlacchi, 75. Ljubičič, 90. Šulla

Rozhodovali: Gemzický - D. Hrčka, Žákech; 2864 divákov

MFK ZEMPLÍN: M. Kira - Rota, Carrillo, Soler, M. Kolesár - Savvidis - Kvocera (81. M. Vojtko), I. Žofčák (67. Sidibé), Martínez, P. Kolesár (63. Kountouriotis) - Mensah

ŠK SLOVAN: Šulla - Apau (18. Medveděv), Bozhikov, Bajrič, Morlacchi – Ljubičič, De Kamps (81. Abena) - Dražič (71. Holman), Ratao, Moha - Šporar

Hlasy trénerov:

Anton Šoltis, tréner MFK Zemplín Michalovce: "Z našej strany to bol dobrý zápas proti kvalitnému súperovi, škoda však chýb, ktoré sme spravili. Slovan potvrdil, že to vie využiť. V druhom polčase sme sa snažili spraviť niečo s výsledkom, no chýbala nám nadstavba v pdoobe gólu. Súper má Šporara, ktorý dá gól asi fakt zo všetkého, to je rozdielový hráč."

Ján Kozák ml., tréner ŠK Slovan Bratislava: "Zápas sme si mohli uľahčiť, keby sme strelili druhý gól, ktorý by nás upokojil. Príležitostí sme na to mali dosť. Domáci sa najmä v závere pokúšali vyrovnať, no myslím si, že o ten jeden gól sme boli lepší."

Najbližší program MFK Zemplín:

Sobota 2. novembra o 17.00 hod.: Michalovce - Zlaté Moravce-Vráble (14. kolo)

Sobota 9. novembra o 17.00 hod.: Senica - Michalovce (15. kolo)

Sobota 23. novembra o 14.00 hod.: Michalovce - Dunajská Streda (16. kolo)

Foto: Róbert Andrejov