Michalovčania o prvé body proti svojmu dvojníkovi

2015-08-08 12:00:00

Zlaté Moravce sú na tom aktuálne úplne rovnako ako žlto-modrí, podľa Šturmu dokonca hrajú aj takisto ako jeho zverenci.

Po troch odohratých kolách Fortuna ligy sú bez bodu už len tri mužstvá – trnavský FC Spartak, zlatomoravský FC ViOn a michalovský MFK Zemplín. Po dnešku sa to určite zmení, pretože proti sebe sa postavia Michalovce a Zlaté Moravce, teda aktuálne posledné dva tímy prvoligového pelotónu. Pre Zemplínčanov bude dnešný súboj iba druhým domácim medzi slovenskou elitou, v tom premiérovom proti Trenčínu podali výborný výkon. Podarí si im to zopakovať?

Pracovali na psychike

Žlto-modrí sa pred vlastnými fanúšikmi predstavia po trojtýždňovej pauze, pretože predchádzajúce dva duely odohrali u súperov. Zakaždým sa vrátili s prázdnymi rukami, z Brezna dokonca s vysokou porážkou 2:6. „Aj preto bola príprava na dnešný zápas iná ako boli tie predošlé. Najprv sme si potrebovali vysvetliť chyby, ktoré sme robili, a bolo ich veľmi veľa, tiež sme pracovali na psychike, aby na tú prehru už nemysleli. Liga je ešte dlhá, pred nami je ďalších tridsať zápasov,“ prezradil na úvod michalovský lodivod František Šturma. Jeho zverencom dnes pôjde po štvorgólovom debakli aj o udobrenie svojich priaznivcov. „Chlapci sú si toho vedomí, že musia urobiť všetko preto, aby vyhrali. Na divákov sa už tešia, s Trenčínom nás výrazne podporovali a boli našim dvanástym hráčom na ihrisku. Veríme, že aj dnes nás nabudia k ešte lepšiemu výkonu,“ hovoril F. Šturma.

Pozmení zostavu?

Môžeme proti ViOnu po minulotýždňovej hladkej prehre očakávať nejaké zmeny v základnej zostave? „To vám teraz neprezradím, ale je pravdou, že výkony u niektorých hráčov boli v ostatných súbojoch ozaj zlé. Nemôžem však urobiť veľa zmien, pretože je nás málo, stále nás trápia zranenia,“ uviedol tréner MFK Zemplín, ktorého však potešilo, že k dispozícii by už mal mať Nworaha, i to, že po zraneniach sa už s tímom začali pripravovať Španieli Montero, Bayón a Perez. Do metropoly Zemplína dnes pricestuje celok, ktorý je momentálne na tom úplne rovnako ako Michalovce. Zlatomoravský celok má tiež na bodovom konte nulu, takisto má aj totožné skóre 2:8. „Videl som zápasy ViOnu a môžem povedať, že má technických hráčov, ktorí sa snažia hrať futbal. Tiež však robia veľa chýb, rovnako ako my, preto by som Zlaté Moravce prirovnal k nášmu mužstvu. Uvidíme, s akou taktikou k nám prídu, určite na nich niečo vymyslíme, aby sme boli úspešní a získali prvé body,“ uzavrel F. Šturma.

Zdroj: denník Korzár