Na Záhorí sme utŕžili vysokú prehru

2019-11-09 18:57:40

Najvyššiu tohtosezónnu porážku zaknihovali v sobotu večer na trávniku Senice futbalisti MFK Zemplín Michalovce. V dueli 15. kola Fortuna ligy podľahli Záhorákom hladko 0:4, keď všetky štyri góly inkasovali po zmene strán.

Úvodná desaťminútovka veľa futbalovej krásy nepriniesla, ale v ďalšom priebehu si obe mužstvá vypracovali niekoľko výborných šancí na skórovanie. V 12. minúte zahodil prvú tutovku exmichalovský Sulley, ktorý z hranice bieleho bodu trestuhodne namieril vedľa. Na opačnej strane v 17. minúte stroskotal v sľubnej šanci na brankárovi Vorelovi Sidibé. O tri minúty prihral Martínez pred bránu Kountouriotisovi, ktorého gólové zakončenie zneškodnil na bránkovej čiare Vorel. Z následného protiútoku prestrelil z dobrej pozície Kirovu svätyňu Castaňeda. Gólman hostí musel byť v strehu aj pri nepríjemnej strele Sulleyho a vzápätí si poradil aj s pokusom Castaňedu. V 35. minúte pohrozili domáci znovu, Yenne však strelou z uhla Kiru neprekvapil. Záver polčasu patril Michalovciam, ktorých mohol poslať do vedenia Kountouriotis, ale jeho krížna strela iba tesne minula cieľ.

Druhé dejstvo odštartovala nepresná strela M. Kolesára, čo bolo z hosťujúcej strany v ofenzíve skoro všetko... V 55. minúte sa konečne zrodil prvý gólový moment, radosť z neho mali domáci, ktorých do vedenia po prihrávke Adda poslal Yenne - 1:0. Seničanom po tomto zásahu narástli krídla a o desať minút zvýšili svoj náskok, Baumgartner pekne prihral Castaňedovi a ten sa nemýlil - 2:0. Domáci boli pri chuti, naopak Zemplínčania hrali veľmi zle. Potom sa neujali strely Akinyoolu ani M. Kolesára, avšak v 82. minúte po strate lopty v strede ihriska unikol Castaňeda a strelil svoj druhý gól - 3:0. V nadstavenom čase ešte potrestal zlé vybehnutie Kiru Akinyoola a stanovil konečný výsledok.

FK Senica - MFK Zemplín Michalovce 4:0 (0:0)

Góly: 55. Yenne, 65. a 82. Castaňeda, 90+. Akinyoola

ŽK: 65. Castaňeda (Senica)

Rozhodovali: Smolák - Roszbeck, Jekkel; 532 divákov

FK: Vorel - Addo (64. Totka), Favaro, R. Dias, Didiba, Yenne - Castaňeda, El Moudane (46. Baumgartner), Cvek, Klapan - Sulley (27. Akinyoola)

MFK ZEMPLÍN: M. Kira - Rota, Carrillo, Soler, M. Kolesár - Savvidis - Kvocera (68. P. Kolesár), I. Žofčák, Martínez (59. S. Danko), Kountouriotis - Sidibé (37. Mensah)

Hlasy trénerov:

Michal Ščasný, tréner Senice: "Očakávali sme veľmi náročný zápas proti dobrému súperovi. Michalovce pre mňa hrajú dlhodobo vynikajúci futbal, sú veľmi nebezpeční. Prvý polčas sme mali problém s niektorými situáciami v defenzíve, súper mal rovnako ako my niekoľko šancí. Druhý polčas sme sa zlepšili a začali sme byť efektívni. Som šťastný za tri body, ktoré sú veľmi dôležité do tabuľky."

Anton Šoltis, tréner Michaloviec: "Som veľmi sklamaný, prišli sme sem s určitým zámerom, súper však vyhral zaslúžene. Odkedy som v Michalovciach nepamätám si, aby mužstvo pôsobilo tak odovzdane. Druhý polčas bol z našej strany veľmi zlý. Nemám čo hodnotiť, súper vyhral zaslúžene."

Najbližší program MFK Zemplín:

Sobota 23. novembra o 14.00 hod.: Michalovce - Dunajská Streda (16. kolo)

Sobota 30. novembra o 14.00 hod.: Sereď - Michalovce (17. kolo, v Myjave)

Sobota 7. decembra o 14.00 hod.: Michalovce - Trnava (18. kolo)

Foto: TASR