Šoltis: Tak slabo sme ešte nehrali

2019-11-11 09:55:53

Totálny výbuch. Nič iné sa ani nedá povedať po sobotňajšom vystúpení michalovských futbalistov na senickej pôde. Zemplínčania vyfasovali od svojho tabuľkového suseda debakel 4:0 a to po výkone, z ktorého boleli oči. Po úvodnom dejstve však nič nenasvedčovalo tomu, že Záhoráci im na dlhú cestu naprieč celou republikou „nabalia" štyri kúsky. Na tabuli svietil bezgólový stav, pričom východniari v ňom zahodili tri tutovky. Ale to aj domáci...

Nemá ani čo hodnotiť

„Bol to najslabší výkon odkedy som pri mužstve. Nepamätám si, kedy sme za tie štyri roky tak zle hrali," ťažko hľadal slová po zápase kormidelník MFK Zemplín Anton Šoltis. „Nemám ani čo hodnotiť. Bolo to odovzdané, bez nasadenia a chcenia. Treba povedať otvorene, z našej strany to bol veľký odvar. V prvom polčase sme ešte ako tak hrali, mali sme aj niekoľko šancí na skórovanie, ale po prestávke to bola jedna katastrofa," pokračoval nazlostený aj sklamaný Šoltis, ktorého prehra mrzela o to viac, že sa zrodila v šesťbodovom súboji. „Hrali sme o veľmi dôležité body. Na chlapcov sme však nechceli zbytočne vyvíjať tlak, ale dopadlo to tak, ako dopadlo."

Musia si sadnúť a rozanalyzovať to

V súťaži teraz nasleduje reprezentačná prestávka, najbližšie budú žlto-modrí v akcii až 23. novembra, keď privítajú Dunajskú Stredu. Dovtedy budú mať dostatok času popremýšľať nad tým, čo sa stalo. „Musíme si k tomu sadnúť a rozanalyzovať si to. Neviem si vysvetliť, prečo sme podali taký výkon. Pred zápasom nič nenasvedčovalo tomu, že by k tomu malo dôjsť. V Senici nezahral ani jeden hráč tak, ako by mal." Michalovčania si opäť skomplikovali cestu do hornej šestky. Aktuálne na ňu strácajú šesť bodov, navyše na krk im začína dýchať aj predposledná Nitra, ktorá zaostáva už iba o jediný bod. „Vo futbale je všetko možné, strata nie je veľká, ale keď nezačneme zbierať body, nebudeme mať šancu postúpiť. Predovšetkým sa však už viac takým výkonom ako v Senici nechceme prezentovať. V predošlých zápasoch sme síce tiež nedokázali zvíťaziť, ale hrali sme dobre, malo to hlavu a pätu, len sme doplácali na efektivitu," zakončil Šoltis.

Zdroj: denník Korzár

Foto: TASR