S ukrajinským súperom sme neuspeli

2019-11-13 17:26:16

Počas reprezentačnej prestávky, ktorá je vo Fortuna lige na programe tento víkend, odohrali futbalisti MFK Zemplín Michalovce v stredu popoludní na štadióne v neďalekom Strážskom prípravné stretnutie s ukrajinským FC Minaj. Účastníkovi tamojšej druhej najvyššej súťaže podľahli 0:2.

Michalovský tím v tomto súboji prvýkrát z postu hlavného trénera viedol Jozef Majoroš, ktorý nechal oddychovať viacerých hráčov (Žofčáka, Carrilla, Kiru, Savvidisa, Sidibého). Okrem nich nemal k dispozícii ani zranených či chorých Popovitsa, Turíka, Trusu, Diarru a Chervaka či reprezentantov P. Kolesára, Kvoceru a Hovhannisyana. A k nim počas zápasu pribudli aj Soler, Grič a M. Begala, ktorí po tvrdých stretoch so súpermi museli tiež predčasne odstúpiť z hry...

Zemplínčania boli počas väčšiny duelu lepším mužstvom, ale všetka ich snaha sa končila zvyčajne ešte pred šestnástkou. Keď sa už aj dostali do šancí, tak ako Mensah, Grič, Rota či Špak, nedokázali ich premeniť. Ako sa strieľajú góly im ukázal najprv v 54. minúte Shpak, ktorý svoj únik zakončil strelou pomedzi Drábove nohy, a o sedem minút neskôr aj Hlahola, ktorý bezpečne premenil pokutový kop nariadený za faul Bekira práve na neho. Aj keď sa hráči Michaloviec ešte snažili niečo s výsledkom urobiť, dať gól im súdené nebolo.

MFK Zemplín Michalovce - FC Minaj 0:2 (0:0)

Góly: 54. O. Shpak, 61. Hlahola (11 m)

MFK ZEMPLÍN: Dehtiar (46. Dráb) – M. Kolesár, Soler (25. D. Špak), Grič (57. Pásztor), M. Vojtko (46. Bekir) – Rota, S. Danko, M. Begala (72. Barnett), Mavretič (46. Martínez), Kountouriotis – Mensah

FC: Cherepko (73. Kulinich) – Loboda, Dopilka (65. Zhychykov), Ibadov, Kopolovets – Rusyn – Kicha, Karnoza, Mykuliak (46. Santos), O. Shpak – Kapustei (51. Hlahola)

Tréner Jozef Majoroš: "Hralo sa na ťažkom teréne. Priestor dostali hlavne tí chlapci, ktorí v lige nastupujú menej, aby aj oni mali zápasovú prax. Súper bol kvalitný, ale počas celého duelu sme mali prevahu my. Žiaľ, z troch striel na bránu sme však dvakrát inkasovali. Znovu sa prejavila naša slabina, ktorou je strieľanie gólov. Do šancí sa vieme dostať, ale nedokážeme ich premeniť. Popracovať musíme hlavne na finálnej fáze a rýchlejšom prechode do útoku. Tieto nedostatky boli v tomto zápase jasne viditeľné a preto je výsledok taký, aký je."

Foto: Róbert Andrejov