Starší dorastenci začali presvedčivým víťazstvom

2015-08-06 12:00:00

V úvodnom zápase sezóny porazili na vlastnom trávniku bardejovského súpera rozdielom piatich gólov.

Parádne odštartovali nový súťažný ročník starší dorastenci MFK Zemplín Michalovce. Zverenci kormidelníka Alberta Rusnáka triumfovali v 1. kole Dôvera I. ligy U19 na svojom hlavnom ihrisku nad bardejovským Partizánom jednoznačne 5:0, keď už do prestávky viedli rozdielom triedy.

Bola to jednoznačná záležitosť michalovských hráčov, ktorí počas celého stretnutia na trávniku dominovali. Cestu za ich víťazstvom začal dláždiť v 9. minúte Bellás, ktorý krížnou strelou otvoril skóre duelu. O štyri minúty nato pridal druhý gól presnou trefou Halagan, ktorý tesne pred uplynutím polhodiny hry zvýšil už na 3:0 hlavičkovým zakončením. V závere polčasu domáci mierne poľavili, čo mohli Šarišania využiť na strelenie gólu, ale v jednom prípade podržal žlto-modrých skvelým zákrokom brankár Prysiazhniuk. Aj v druhom dejstve pokračovala veľká prevaha Michalovčanov, ktorí obliehali bardejovské pokutové územie, avšak dlho nevedeli zvýšiť svoje vedenie. Podarilo sa im to až v záverečnej štvrťhodine. V 77. minúte sa k odrazenej lopte dostal Bednár a jeho tečovaná strela spoza šestnástky sa od brvna odrazila za bránkovú čiaru - 5:0. Posledné slovo derby patrilo v 80. minúte Renému Lukáčovi, ktorý zblízka prekonal Mašleja v bráne Partizána.


MFK Zemplín Michalovce - Partizán Bardejov 5:0 (3:0)

Góly: 9. Bellás, 13. a 28. Halagan, 77. M. Bednár, 80. R. Lukáč

MFK ZEMPLÍN: Prysiazhniuk - M. Kolesár, M. Janočko, Kimák, J. Straka - Fedyna, Halagan (46. R. Lukáč), M. Bednár - Vajs, Bellás (71. M. Zlacký), P. Kolesár (79. T. Lukáč)

Najbližší program MFK Zemplín:

Sobota 15. augusta o 10.00 hod.: Trnava - Michalovce (2. kolo)

Utorok 25. augusta o 15.00 hod.: Michalovce - Trenčín (3. kolo)

Sobota 29. augusta o 11.00 hod.: VSS Košice - Michalovce (4. kolo)