Dunajská Streda odišla s nádielkou

2019-11-23 16:59:35

Fantastický zápas odohrali v sobotu popoludní futbalisti MFK Zemplín Michalovce. V stretnutí 16. kola Fortuna ligy porazili na vlastnom trávniku vicemajstrovskú Dunajskú Stredu jednoznačne 5:0, keď všetky góly zaznamenali v prvom polčase! Nový tréner Jozef Majoroš tak má za sebou víťaznú premiéru, Zemplínčania naplno zabodovali po dvoch mesiacoch.

Spočiatku to vôbec na debakel favorita nevyzeralo, hostia totiž začali veľmi dobre a už v 9. minúte musel po rohu Ronana vytláčať spod brvna hlavičku Beskorovainého Kira. O dve minúty prišiel prvý úder domácich, Savvidis krásne vysunul Sidibého, ktorý otvoril skóre - 1:0. Potom mal gólový asistent obrovskú šancu na zvýšenie vedenia, ale stroskotal na Jedličkovi. V 18. minúte strieľal Sidibé, avšak len do bočnej siete. O sedem minút sa opäť zaskvel Kira, keď nohami zneškodnil tutovku Blackmana. A tak znovu platilo nedáš-dostaneš, Kružliak fauloval v šestnástke Danka a P. Kolesár sa z bieleho bodu nemýlil - 2:0. Michalovčania boli pri chuti a v závere polčasu strelili hneď tri góly. Najprv v 40. minúte Martínez vysunul Sidibého, ktorý opäť rutinérsky zakončil na 3:0, v 43. minúte si center P. Kolesára vrazil do vlastnej siete Koštrna a na 5:0 zvyšoval v poslednej minúte P. Kolesár, ktorému pekne prihral Martínez.

V druhom polčase si domáci bezpečne strážili vysoký náskok. V 53. minúte mohol navýšiť skóre aktívny P. Kolesár, jeho strela však tesne minula pravú žrď. Na opačnej strane sa do zakončenia dostal K. Vida, s jeho pokusom si bez problémov poradil Kira. V 61. minúte predviedol svoje kvality Jedlička, ktorý po rohu najprv skvele zneškodnil hlavičku Solera a vzápätí aj dorážku Sidibého, ktorý mal na dosah hetrik. Zápas sa už potom viac-menej iba dohrával, štvrťhodinu pred koncom ešte tvrdo pálil K. Vida, Kira bol opäť pripravený a strelu vyrazil na roh. Žlto-modrí tak hravo dokráčali k prekvapujúcemu, ale úplne zaslúženému víťazstvu, na ktoré čakali od 22. septembra.

MFK Zemplín Michalovce - FC DAC 1904 Dunajská Streda 5:0 (5:0)

Góly: 11. a 40. Sidibé, 27. a 45. P. Kolesár (prvý z 11 m), 43. vlastný Koštrna

ŽK: 37. Savvidis, 72. Grič, 76. Sidibé, 77. Rota - 79. M. Vida

Rozhodovali: Očenáš - Tomčík, Poláček; 1528 divákov

MFK ZEMPLÍN: M. Kira - Rota, Carrillo, Soler, M. Vojtko - Grič - P. Kolesár (87. M. Kolesár), Savvidis (75. Mavretič), Martínez, S. Danko (71. Kountouriotis) - Sidibé

FC DAC 1904: Jedlička - Koštrna (46. E. Ramirez), D. Kružliak, Beskorovainyi, Davis - M. Oravec - Blackman (82. A. Fábry), M. Vida, Ronan, Divkovič (81. Šimčák) - K. Vida

Hlasy trénerov:

Jozef Majoroš, tréner MFK Zemplín Michalovce: "V predošlých zápasoch sme mali problémy s premieňaním šancí, dnes sme mali naopak vysokú efektivitu. V prvej štvrťhodine hry sme mali problémy s terénom, ktorý bol náročný. V prvom polčase sme boli lepšie mužstvo, hráčom hostí sme nedávali priestor. Naša hra v prvom polčase zniesla prísne kritériá. Druhý polčas sa už iba dohrával."

Peter Hyballa, tréner FC DAC 1904 Dunajská Streda: "Gratulujem trénerovi domácich k výbornému výsledku. Máme za sebou náročný týždeň, v ktorom sa nám zranil kľúčový hráč Zsolt Kalmár, ktorý utrpel v reprezentačnom zápase zlomeninu členka. Celkovo 9 hráčov bolo v reprezentáciách, my sme sa kompletní zišli až vo štvrtok a aj to ovplyvnilo náš výkon. Prvých 20 minút sme mali takticky pod kontrolou, mali sme aj šance, ale nevyužili sme ich. Zápas rozhodla fáza v závere prvého polčasu, keď sme školáckymi chybami darovali súperovi tri góly. Hráčom sme v prestávke prízvukovali, aby zápas dohrali so cťou a pokúsili sa vyhrať aspoň druhý polčas."

Najbližší program MFK Zemplín:

Sobota 30. novembra o 14.00 hod.: Sereď - Michalovce (17. kolo, v Myjave)

Sobota 7. decembra o 14.00 hod.: Michalovce - Trnava (18. kolo)

Foto: Róbert Andrejov