Máme ďalšie tri body, padla aj Trnava

2019-12-07 19:08:26

Tretie víťazstvo a opäť na nulu dosiahli v sobotu popoludní michalovskí futbalisti. V stretnutí posledného jesenného 18. kola Fortuna ligy si na vlastnej pôde poradili so Spartakom Trnava 2:0 (1:0), keď sa strelecky presadili Pedro Martínez García a Armen Hovhannisyan. Žlto-modrí prezimujú v tabuľke so ziskom 23 bodov na skvelom piatom mieste.

V chladnom počasí a na ťažkom teréne si prvú šancu vypracovali domáci, ale Sidibého krížna strela zo 7. minúty išla vedľa. V 20. minúte po Žofčákovom centri sa lopta odrazila až ku Savvidisovi, ktorý aj zakončil, ale Rusov svoj tím podržal. Trnava sa prvýkrát v ofenzíve vážnejšie o slovo prihlásila v 26. minúte, z výbornej pozície Turňova jemne tečovaná strela minula cieľ. Tesne pred uplynutím polhodiny hry poslal center do hosťujúcej šestnástky Žofčák, Rusov loptu vyboxoval a z hranice šestnástky ju pekným lobom poslal do siete Martínez - 1:0. Vyrovnať sa v 34. minúte pokúšal Exmichalovčan Grendel, ale jeho nebezpečná strela preletela ponad brvno. V závere polčasu to skúšal aj domáci Savvidis, tiež však nenamieril presne.

Po obrátke prebrali na niekoľko minút iniciatívu hostia, avšak vpredu toho veľa nevymysleli. Hrozili iba zo štandardných situácií, s ktorými si michalovská defenzíva poradila. V 58. minúte prvýkrát medzi tri žrde trafil Halilovič, s jeho strelou si Kira hravo poradil. Potom na dlhšie minúty nebolo ani v jednej šestnástke žiadneho vzruchu, až v 72. minúte po Vojtkovom centri hlavičkoval na prednej žrdi mimo Soler. O niekoľko sekúnd neskôr Hovhannisyan spätnou prihrávkou našiel na jedenástke Danka, ktorý však trestuhodne prestrelil bránu. Domáce víťazstvo spečatil v 80. minúte striedajúci Hovhannisyan, ktorý svoj únik s prehľadom zakončil strelou k žrdi. O tri minúty mohlo byť v domácom tábore ešte veselšie, avšak po priamom kope P. Kolesára hlavičkoval Grič vedľa.

MFK Zemplín Michalovce - FC Spartak Trnava 2:0 (1:0)

Góly: 29. Martínez, 80. Hovhannisyan

ŽK: 47. Martínez, 51. Hovhannisyan, 77. M. Vojtko - 12. Tavares, 71. M. Turňa, 90+. E. Grendel

Rozhodovali: Marhefka - Kováč, Jánošík; 1048 divákov

MFK ZEMPLÍN: M. Kira - M. Kolesár, Carrillo, Soler, M. Vojtko - Grič - I. Žofčák (68. P. Kolesár), Savvidis, Martínez (88. Popovits), S. Danko - Sidibé (50. Hovhannisyan)

FC SPARTAK: Rusov – Diogo, Mesík, Mitrea, M. Turňa – Tavares (75. Dangubič), E. Grendel, Halilovič, Gamboš (83. Godino), Oršula (56. M. Kelemen) – Sobczyk

Hlasy trénerov:

Jozef Majoroš, tréner Michaloviec: "Ja si myslím, že víťazstvo nám patrí. Chcem pochváliť chlapcov za predvedený výkon. Mali sme viac šancí, súpera sme pustili len do jednej."

Ricardo Cheu, tréner Trnavy: "Hralo sa na veľmi ťažkom teréne, ktorý môjmu tímu nevyhovoval, pretože hráme viac kombinačne. Súper mal viac šancí, vyhral zaslúžene."

Foto: Róbert Andrejov