Starší dorastenci vo štvrtok štartujú

2015-08-04 12:00:00

Začínajú domácim derby súbojom s Bardejovom, stretnutie sa odohrá na hlavnom ihrisku o 17. hodine.

Štvrtkovým predohrávaným zápasom 1. kola medzi Michalovcami a Bardejovom (o 17. hodine na hlavnom ihrisku) odštartuje nový súťažný ročník najvyššej súťaže staršieho dorastu, ktorý bude opäť niesť názov Dôvera I. liga U19. Pre MFK Zemplín to bude už deviata sezóna medzi slovenskou dorasteneckou elitou, v tej predošlej dosiahli druhé najlepšie umiestnenie, keď obsadili konečnú piatu priečku.

O príprave

Zemplínčania ju odštartovali 7. júla a prebiehala v domácich podmienkach. Tréner Albert Rusnák mal dispozícii tri desiatky hráčov, ktorým dával dostatok príležitostí v prípravných súbojoch, v ktorých narazili nielen na svojich rovesníkov (Lokomotíva Košice, Prešov), ale aj na mužské celky (Vyšné Opátske, Parchovany, Vranov nad Topľou). "Letná príprava bola už tradične krátka, takže nejak veľa sme toho nestihli urobiť. Pribudlo veľa hráčov z mladšieho dorastu, ktorých sme sa snažili zapracovať do kádra," povedal lodivod A. Rusnák, ktorého zverenci v prípravných dueloch dosahovali striedavé výsledky, pred týždňom v generálke prehrali vo Veľkých Revištiach 1:2, hoci po prvom polčase nad súperom viedli 1:0.

O kádri

Aktuálne je v ňom 29 hráčov, ale je možné, že dôjde nejakým odchodom. Z vekových dôvodov skončili v tíme po sezóne Vratko Holienčin, Michal Mikovčík, Dominik Havrila, Marián Mindžák, Jakub Grič, Ján Andrejko, Tomáš Ilinjo, Lukáš Tóth a Michal Karch. Do A-mužstva sa prebojovali iba Grič s Tóthom, niektorí si našli iné pôsobiská, napríklad Havrila zamieril do Močarian a dvojica Holienčin - Mindžák do Veľkých Revíšť. V družstve už nebude hrávať ani Jakub Bavoľár, ktorému vypršalo hosťovanie z VSS Košice. "Z mladšieho dorastu pribudlo až šestnásť hráčov, niektorí z nich však už za U19 vlani nastúpili, či už Sopata, Slávik, Petro, R. Lukáč alebo P. Kolesár," poznamenal A. Rusnák.

O ambíciách

V uplynulej sezóne nastavili žlto-modrí latku vysoko a v tej nasledujúcej by ju neradi podliezli. Keďže väčšina stabilných hráčov bude pokračovať v tíme aj naďalej, vedenie klubu má smelé plány a túži hrať o popredné priečky tabuľky. Tréner je však vo vyhláseniach o ambíciách opatrnejší. "Stále sa v jeseni zvykneme iba hľadať a naše výkony nie sú optimálne, až jar máme tradične lepšiu. Je to tým, že v lete pribudnú do družstva chlapci z mladšieho dorastu, ktorým určitý čas trvá, kým sa nastavia na futbal, aký sa hráva v staršom doraste. Verím však, že budeme od začiatku súťaže podávať dobré výkony. Na úvod nás čaká nepríjemný Bardejov, ale určite chceme začať víťazne," dodal michalovský kormidelník.

Káder MFK Zemplín U19 do sezóny 2015/16:

Hráčsky tím: Dmytro Prysiazhniuk, Dávid Slávik - Ján Vaško, Adam Halagan, Jakub Kimák, Pavol Bellás, Jakub Straka, Michal Janočko, Martin Kolesár, Jozef Vajs, Ivan Fedyna, Dávid Reichelt, Martin Bednár, Adam Kuľha, Peter Kolesár, Daniel Sopata, René Lukáč, Šimon Poprik, Tomáš Lukáč, Denis Petro, Pavol Lehotský, Dávid Vinc, Marek Ciganoc, Stanislav Struňak, Tomáš Mackaľ, Róbert Šmajda, Attila Horváth, Marek Zlacký, Róbert Kiš. 

Realizačný tím: Albert Rusnák (hlavný tréner), Milan Holej (asistent trénera), Viliam Knocik (lekár)

Aktualizovaný jesenný program Michalovčanov:

1. kolo - štvrtok 6. augusta o 17.00 hod.: Michalovce - Bardejov

2. kolo - sobota 15. augusta o 10.00 hod.: Trnava - Michalovce

3. kolo - utorok 25. augusta o 15.00 hod.: Michalovce - Trenčín

4. kolo - sobota 29. augusta o 11.00 hod.: VSS Košice - Michalovce

5. kolo - sobota 5. septembra o 11.00 hod.: Michalovce - Nitra

6. kolo - utorok 6. októbra o 14.00 hod.: Senica - Michalovce

7. kolo - sobota 19. septembra o 11.00 hod.: Michalovce - Prešov

8. kolo - sobota 26. septembra o 11.00 hod.: Podbrezová - Michalovce

9. kolo - sobota 3. októbra o 11.00 hod.: Michalovce - Banská Bystrica

10. kolo - sobota 10. októbra o 11.00 hod.: Michalovce - Žilina

11. kolo - sobota 17. októbra o 11.00 hod.: Dunajská Streda - Michalovce

12. kolo - sobota 24. októbra o 11.00 hod.: Michalovce - Slovan Bratislava

13. kolo - streda 28. októbra o 14.00 hod.: Senec - Michalovce