Začala sa zimná príprava

2020-01-07 23:42:54

Informácie a fotogaléria
…z prvého dňa zimnej prípravy A-mužstva MFK Zemplín Michalovce.

Mužstvo sa dnes v utorok 7.januára 2020 stretlo v nižšom počte, niektorí futbalisti sú ešte na ceste a do tréningového procesu sa zapoja v najbližších dňoch. Na tréningu nechýbal čerstvý ženáč Jakub Grič, ktorý sa počas sviatkov oženil. Kubovi blahoželali všetci, ktorí dnes došli na prvý deň zimnej prípravy, okrem futbalistov to boli aj novinári a redaktori rôznych Slovenských médií.

Jakub Grič v šatni pred prvým tréningom v roku 2020

K mužstvu sa do zimnej prípravy už nepripoja turek Emre Bekir, ktorému skončilo hosťovanie a vrátil do Alanyasporu. Za Zemplín stihol odohrať len jeden polčas v pohári. Takisto skončilo hosťovanie ukrajincovi Vadymovi Chervakovi, ktorý sa vracia naspäť do Sparty Praha. Za Zemplín stihol odohrať len 5 zápasov. Slovincovi Tilovi Mavreticovi skončila zmluva a momentálne si hľadá nový klub. Za Zemplín sa predstavil aj minulú sezónu, v 12 stretnutiach, v ktorých zaznamenal jednu asistenciu.

Prvé dotyky s loptou v roku 2020

Počas dnešného dňa majú doraziť ešte Kountouriotis, Popovits, Savvidis, Pedro Martinez a v stredu španielski stopéri Carrillo so Solerom a pravý bek Rota a kapitán Igor Žofčák. Po skončení reprezentačného zrazu sa do zimnej prípravy zapoja aj Peter Kolesár a Matúš Vojtko. V Piatok by mal prísť na skúšku do Michaloviec španielsky ľavý obranca. S tímom budú taktiež trénovať aj dorastenci z U19 Filip Pálfi, Marián Pasztor a brankár Patrik Rodák.

Zprava: Pazstor, Pálfi, Trusa, M.Kolesár, Špak

K tímu sa taktiež pripojili kmeňoví futbalisti Zemplína, ktorí na jeseň hosťovali v druholigovom Slavoji Trebišov, a to Dávid Špak, Roman Begala a Patrik Chovan. Prvý deň zimnej prípravy si nenechal ujsť ani rekonvalescent Matej Trusa, ktorý sa pripravuje individuálne a do tréningového procesu sa podľa vlastných slov chce zapojiť už v marci. A-mužstvo Zemplína od 21. do 31. januára 2020 bude mať herné sústredenie v Turecku.

13 futbalistov na prvom tréningu

Dnes bolo trénerom k dispozícii len 13 futbalistov: Kira, Dráb, P.Rodák, Danko, Turík, Grič, M.Kolesár, Modibo, R.Begala, Špak, Chovan, Pálfi a Pazstor.

Matúš Kira

Program prípravných zápasov Zemplína:

Streda 15.1. Zemplín vs FC Bardejov
Sobota 18.1. Zemplín vs Mezokovesd
Piatok 24.1. Zemplín vs Kesla FK - sústredenie v Turecku
Pondelok 27.1. Zemplín vs Lokomotiv Plovdiv - sústredenie v Turecku
Štvrtok 30.1. Zemplín vs ??? - sústredenie v Turecku
Sobota 8.2. Zemplín vs FC Košice

Sobota 15.2. Trenčín vs Zemplín - Fortuna liga 19.kolo?

Brankári v akci. Marek Rodák starší, Dráb, Kira, Patrik Rodák.