V Maďarsku prehra rozdielom triedy

2020-01-18 16:39:02

Futbalisti fortunaligového MFK Zemplín Michalovce absolvovali v sobotu popoludní druhé prípravné stretnutie, v ktorom bol ich súper Mezőkövesd Zsóry FC. Na pôde po jeseni tretieho mužstva najvyššej maďarskej súťaže prehrali Zemplínčania hladko 0:3.

Kým Michalovčanov odohrali iba druhú previerku v rámci zimnej prípravy, pre ich protivníka bol tento súboj generálkou na jarné boje v OTP Bank lige. Trénerovi Jozefovi Majorošovi z rôznych príčin chýbali Igor Žofčák, Llazaros Rota, Jakub Grič či Kyriakos Savvidis a už po desiatich minútach hry musel zísť z ihriska kvôli zdravotným problémom aj Milan Kvocera. U našich južných susedov sa hral vyrovnaný zápas, v ktorom mali o niečo viac z hry domáci. Tí sa aj po jedinej šanci, ktorú si vypracovali, dostali zásluhou Zivzavadzeho do vedenia - 1:0. Po zmene strán maďarský tím svoj náskok ešte zveľadil, keď sa znovu presadil Gruzínec Zivzavadze a na konečných 3:0 upravil Nagy.

Mezőkövesd Zsóry FC - MFK Zemplín Michalovce 3:0 (1:0)

Góly: 37. a 53. Zivzavadze, 56. D. Nagy

FC: Szappanos - D. Farkas, Nesterov, Guzmics, Vadnai - Cseri, Berecz, Karnitskiy, Beširovič - Zivzivadze, D. Nagy

MFK ZEMPLÍN: M. Kira (46. Dehtiar) - M. Kolesár (46. Š. Kozák), Carrillo, Soler, M. Vojtko (70. P. Chovan) - Kvocera (10. Kountouriotis), M. Begala (80. J. Sova), S. Danko (80. F. Pálfi), P. Kolesár (60. Turík), Popovits (70. Pásztor) - Sidibé (46. Hovhannisyan)

Tréner Jozef Majoroš: "Súper bol dynamickejší, dôraznejší a vyhrával veľké množstvo osobných súbojov. V tomto smere sme najviac zaostávali. Bolo vidieť rozdiel v pripravenosti hráčov. My máme za sebou dva týždne hrubej prípravy a chlapcom nešli nohy tak hladko, ako by mali. Domáci boli lepší v útočnej zóne a hrozili hlavne z rýchlych protiútokov. Inkasovali sme góly, ktorým sa dalo zabrániť, takže musíme popracovať na defenzívnej činnosti. Od nasledujúceho týždňa sa už budeme viac zameriavať na organizáciu hry, preto verím, že v ďalších zápasoch to už bude z našej strany lepšie."

Najbližší prípravný duel odohrajú Zemplínčania už v rámci sústredenia v tureckom Beleku, a to v piatok 24. januára o 11.30 hod. proti účastníkovi najvyššej azerbajdžanskej súťaže FK Kesla.