V prvom zápase v Turecku remíza

2020-01-24 16:08:44

V stredu večer v zdraví dorazili prvoligoví futbalisti MFK Zemplín Michalovce do Turecka a už v piatok predpoludním tam odohrali prvý prípravný zápas. Zemplínčania sa v Beleku rozišli s účastníkom najvyššej azerbajdžanskej súťaže FK Kesla zmierlivo po remíze 1:1.

Súper mal skvelý úvod, keď už v 1. minúte využil zaváhanie michalovskej defenzívy Christovao a prekonal brankára Drába - 1:0. Vo zvyšnom priebehu prvého polčasu sa hral vyrovnaný a medzišestnástkový futbal. Gólových šancí bolo pramálo, žlto-modrí pohrozili iba dvoma strelami zo šestnástky, z ktorých však nevyrovnali. Po zmene strán už "majorošovci" na trávniku jasne vyčnievali a rýchlo sa im aj podarilo vyrovnať po peknej akcii, na konci ktorej bol Popovits - 1:1. V ďalších minútach spálil dve tutovky Soler, ktorý ani hlavou ani nohou z päťky neprekonal gólmana hostí. A keď pohrdol čistou šancou v 88. minúte aj Sidibé, ktorého osamoteného pred bránou našiel Pásztor, zrodil sa nerozhodný výsledok.

Kesla FK - MFK Zemplín Michalovce 1:1 (1:0)

Góly: 1. Christovao - 59. Popovits

MFK ZEMPLÍN: T. Dráb - M. Kolesár, Carrillo, Soler, M. Vojtko (75. Mendez) - Grič, Savvidis (60. Turík), S. Danko (60. M. Begala) - Kountouriotis (70. Pásztor), Hovhannisyan (60. Sidibé), Popovits (60. P. Kolesár)

Tréner Jozef Majoroš: "Prvý polčas bol z oboch strán taktický a šancí na oboch stranách bolo minimum. Nezachytili sme úvod a rýchlo sme inkasovali. Po zmene strán sme už na ihrisku dominovali a zásluhou Popovitsa stav vyrovnali. Súpera sme do šancí nepúšťali a my sme si vypracovali štyri čisté. Zlepšili sme prechod do útoku a mohli sme zlomiť zápas na svoju stranu. Škoda však, že sme z takých šancí neskórovali. Bol to dobrý zápas, súper sa snažil hrať futbal, bol agresívny. V našej hre sa vyskytli aj chyby, ktoré musíme odstrániť."

Najbližší prípravný súboj - opäť počas sústredenia v Turecku - odohrajú žlto-modrí v pondelok 27. januára o 14. hodine nášho času proti účastníkovi najvyššej bulharskej súťaže PFC Lokomotiv Plovdiv.