Vysoká michalovská prehra na Horehroní

2015-08-01 12:00:00

V Brezne utrpeli Zemplínčania hladkú porážku 2:6. Premiérový gól v prvej lige sme už strelili, už len čakať na prvé body.

Hladkú štvorgólovú prehru zaknihovali vo svojom treťom zápase v najvyššej súťaži futbalisti MFK Zemplín Michalovce. Zverenci kormidelníka Františka Šturmu podľahli na ihrisku v Brezne v súboji 3. kola Fortuna ligy Podbrezovej jednoznačne 2:6, keď už do polčasu prehrávali 1:3. Michalovské góly strelili Vernon De Marco Morlacchi a Michal Hamuľak.

Podbrezová sa do michalovského nováčika pustila s vervou a už po niekoľkých sekundách hry ju mohol poslať do vedenia Melunovič, ale chybnú rozohrávku hostí nepotrestal, pretože jeho strelecký pokus zneškodnil Kira. Horehronci boli aktívni aj naďalej a v 12. minúte a dočkali vedúceho gólu. Po súboji Gála-Andrezlyho s Podhorinom odpískal rozhodca Šuniar pokutový kop, ktorý premenil Melunovič a bolo 1:0. Aj po strelenom góle pokračovali "železiari" v útočnej hre a defenzíva MFK Zemplín mala plné ruky práce. Viac sa však osmelili aj hostia, Gričovu strelu z 19. minúty ešte Kuciak chytil, ale o sedem minút nato už lovil loptu zo siete, keď po dlhom autovom vhadzovaní Šimčáka dal Morlacchi historicky prvý gól Michaloviec v najvyššej súťaži a vyrovnal ním na 1:1! Gól dodal hosťom krídla a Kuciakovu pozornosť dvakrát vyskúšal Hamuľak, raz vystrelil presne, ale slabo, druhýkrát mimo brány. Neujal sa ani pokus Kuncu, ktorý mu zblokoval na roh Pimpara. Záverečné minúty prvého polčasu však Zemplínčanom nevyšli. V 38. minúte poslal Podbrezovú opäť do vedenia Mehanovič, ktorý s prispením teču prekonal Kiru, a v posledných sekundách zvýšil jej náskok po peknej akcii Vaščák - 3:1.


Do druhého dejstva hry vstúpil nováčik s jednou zmenou v zostave, strelca jeho jediného gólu Morlacchiho nahradil Mensah. Podbrezová mala naďalej prevahu, ale Michalovčania mohli streliť kontaktný gól, v 54. minúte po centri Šimčáka však neprekonal Kuciaka striedajúci Mensah. Krátko po hodine hry tak prišiel štvrtý gólový úder tímu ŽP Šport, po Mehanovičovom priamom kope Kupčík nedal brankárovi žiadnu šancu. To však zo strany domácich nebolo všetko, v 69. minúte upravil už na hrozivých 5:1 Gál-Andrezly. Takmer dva a pol tisíc divákov videlo v Brezne výborný útočný futbal a gólové hody, pretože v 71. minúte po Leškovej prihrávke znížil nepriaznivý stav Michalovčan Hamuľak. Potom nepresne strieľali hosťujúci Koscelník a domáci Mehanovič. V 81. minúte sa snažil pridať ďalší gól žlto-modrých Regáli, na brankára Kuciaka však nevyzrel, a o päť minút neskôr domácu svätyňu netrafil Grič. Posledné slovo zápasu patrilo "železiarom", ktorí dokázali streliť aj šiesty gól, pričinil sa oň v záverečných sekundách duelu Mehanovič, ktorý tak stanovil skóre zápasu na 6:2.

ŽP Šport Podbrezová - MFK Zemplín Michalovce 6:2 (3:1)

Góly: 12. Melunovič (11 m), 38. Mehanovič, 45. B. Vaščák, 63. Kupčík, 69. Gál-Andrezly, 90. Mehanovič - 26. Morlacchi, 71. M. Hamuľak

ŽK: 34. Kochan, 76. Migaľa - 10. Podhorin

Rozhodoval: Šuniar - 2 450 divákov

ŽP ŠPORT: M. Kuciak - N. Andrič, Kupčík, Pimpara, P. Vajda (77. Szöke) - Mehanovič, Gál-Andrezly, Kochan (61. Migaľa), Mário Almaský - B. Vaščák (64. J. Pančík) - Melunovič

MFK ZEMPLÍN: Kira - M. Koscelník, Michal Gallo, Podhorin, Šimčák - Grič - D. Kunca, Turík (90. M. Bednár), Morlacchi (46. Mensah), A. Leško (60. M. Regáli) - M. Hamuľak

Zdenko Frťala, tréner Podbrezovej: "Vyhrali sme 6:2, a pritom som sa strašne veľa rozčuľoval. Súper si zaslúži pochvalu, hral kombinačne a my sme využívali jeho chyby. Mali sme nadštandardú efektívnosť, vybojovali dôležité víťazstvo, ktoré by nás malo povzbudiť do ďalších zápasov. Aj týmto sme chceli prilákať divákov do Podbrezovej, pretože sme možno v Brezne odohrali posledný zápas vo výbornej atmosfére."

František Šturma, tréner Michaloviec: "Hodnotí sa mi hrozne ťažko, po tej krutej prehre, ani sme si ju nezaslúžili. Snažili sme sa hrať nebojácne, neustále sme chceli niečo s výsledkom urobiť. Po vyrovnaní sme mali aj prevahu, no nevyužili sme ju, naopak, inkasovali sme po ďalšej chybe a do kabíny tretí raz. Psychicky išli hráči dole, káder máme slabší ako vlani v postupovej sezóne. Je to daň za zbieranie skúseností, hlavy sme síce zdvihli, no s hlúpymi chybami."

Najbližší program MFK Zemplín:

Sobota 8. augusta o 19.00 hod.: Michalovce - Zlaté Moravce (4. kolo)

Streda 12. augusta o 17.00 hod.: Medzibrod - Michalovce (2. kolo Slovnaft Cupu)

Sobota 15. augusta o 19.00 hod.: Myjava - Michalovce (5. kolo)