Do kádra pribudli Konstantinidis a Hirnij

2020-02-06 20:33:06

Káder prvoligového MFK Zemplín Michalovce opäť nabral na kvalite. Na úvodnom tréningu po návrate zo sústredenia v Turecku mali tréneri žlto-modrých k dispozícii dve nové tváre. Po Šimonovi Kozákovi, Grékovi Georgiosovi Neofytidisovi a Španielovi Alejandrovi Méndezovi Garcíovi pribudli do košiara jediného zástupcu východu v našej najvyššej súťaži aj ďalší Grék Dimitrios Konstantinidis a Ukrajinec Maksym Hirnij. Oboch by mali fanúšikovia vidieť premiérovo na vlastné oči v sobotu, kedy Zemplínčania odohrajú generálku na ligu proti FC Košice (o 14. hodine na umelej tráve).

Opäť sa stretne so Savvidisom

Grécky pravý obranca Dimitrios Konstantinidis (narodený 2. júna 1994, výška 175 cm, váha 69 kg) pochádza z Korinosu a je odchovancom PAOK Solún, v drese ktorého si pripísal aj šesť štartov v Európskej lige. Neskôr hosťoval v Aiginiakose a cyperskej Omonii Nikózia. V januári 2018 prestúpil do talianskej Brescie, odkiaľ sa už po pol roku vrátil do vlasti, tentoraz do Arisu Solún, kde sa stretol aj s Kyriakosom Savvidisom. Bývalý mládežnícky reprezentant Grécka podpísal s MFK Zemplín zmluvu na jeden rok. Ukrajinský útočník Maksym Hirnij (6. apríla 2001, 183 cm, 70 kg) sa narodil v Ľvove, kde aj futbalovo vyrastal. Prešiel si všetkými kategóriami v miestnom FK Karpaty. Pre urasteného zakončovateľa sú Michalovce prvou zahraničnou zastávkou. Hirnij je takisto mládežníckym reprezentantom svojej krajiny.

Káder ešte nie je uzavretý

Michalovčania dokázali veľmi rýchlo zaplátať dieru po Llazarosovi Rotovi, ktorý pred pár dňami prestúpil do holandskej Fortuny Sittard. A kormidelník Jozef Majoroš si myslí, že Konstantinidis bude adekvátnou náhradou za šikovného Albánca, ktorý sa vypracoval medzi najlepších v lige na svojom poste. „Avizovali sme, že potrebujeme doplniť post pravého obrancu, kde nám ostal iba Martin Kolesár. Získali sme skúseného hráča, ktorý má na svojom konte odohraných už cez sto zápasov v gréckej lige,“ uviedol Majoroš a na adresu posily od našich východných susedov poznamenal: „Hirnij prichádza z kvalitnej akadémie FK Karpaty Ľvov, za ktorého prvý tím už odohral aj niekoľko zápasov. Vekom je ešte dorastenec, takže berieme ho k nám aj smerom k budúcnosti.“ Tréner verí, že obom hráčom sa bude pri Laborci dariť. „Samozrejme, budú potrebovať nejaký čas, aby sa adaptovali, ale som presvedčený, že do mužstva zapadnú.“ Káder MFK Zemplín však stále nie je uzavretý. Funkcionári klubu ešte pracujú na príchode stopéra, keďže škrt cez rozpočet im urobilo zranenie Šimona Kozáka.

Rota: Ďakujem, Michalovce!

Llazaros Rota už zarezáva na novom pôsobisku vo Fortune Sittard, ktorá účinkuje v holandskej Eredivisie. Na severe Európy sa začala písať nová etapa jeho futbalového života. Albánsky obranca s gréckymi koreňmi krátko po spečatení tri a pol ročnej zmluvy s Fortunou nezabudol ani na michalovský klub a na svoj instagramový profil zavesil ďakovný odkaz. „Cítim sa nesmierne šťastný. Splnil sa mi jeden z mojich snov. Ďakujem svojmu predchádzajúcemu klubu, trénerom a spoluhráčom, pretože bez nich by som nebol takým človekom a futbalistom. Ďakujem, Michalovce!“ napísal okrem iného 22-ročný Rota, ktorý je ukážkou toho, že aj z malého rodinného klubu pracujúceho v skromných podmienkach sa hráč môže dostať do poprednej európskej súťaže.

Zdroj: denník Korzár