Begala gólom zavelil k obratu Slovákov

2020-02-09 11:18:10

Slovenskí futbaloví reprezentanti do 19 rokov zvíťazili v sobotu v druhom prípravnom zápase na Cypre nad rovesníkmi z Lotyšska 2:1. Zverenci trénera Alberta Rusnáka v stredu remizovali s rovnakým súperom bez gólov. Celé stretnutie opäť odohral stredopoliar MFK Zemplín Michalovce Matúš Begala, ktorý navyše aj skóroval, keď krátko po prestávke pekným volejom vyrovnával na priebežných 1:1.

Lotyšsko 19 - Slovensko 19 1:2 (1:0)

Góly: 31. Melniks - 51. M. BEGALA, 89. T. Nemčík

SR 19: Surovčík - Bajtoš (46. Tandara), J. Blahuta, T. Nemčík, Luščík - M. BEGALA, Nebyla, Tatranský (46. Dopater) - Gembický (46. D. Veselovský), Vondryska, Goljan (90. Jenat)

Albert Rusnák, tréner SR 19: "V prvom polčase sme hrali pomaly, s veľkým počtom dotykov s loptou, čo nám proti kompaktne brániacemu súperovi nedávalo šancu na úspech. Surovčík nás podržal v 4. minúte zápasu, keď zneškodnil pokutový kop. Pri góle súpera sme urobili chybu, za ktorú sme zaplatili. Naša reakcia po prestávke bola najlepšou odpoveďou, akú sme mohli dať. Hrali sme rýchlo, kombinačne, tlačili sa do pokutového územia a do zakončenia. Naša enormná snaha o otočenie výsledku bola okorenená dvoma krásnymi gólmi. Som rád, že v poslednom zápase pred kvalifikačným turnajom Elite Roundu sme ukázali aj mentálnu silu."

Zdroj: TASR

Foto: Róbert Andrejov