Ročná skúsenosť domácich ako bonus?

2015-08-01 12:00:00

V Brezne bude dnes súboj niekdajších tradičných druholigových rivalov, Podbrezová vyzve "doma" Michalovce.

Dlhoroční rivali v druhej najvyššej súťaži sa stretávajú po roku, keď boli od seba, znova na jednej, už prvoligovej futbalovej scéne. Roky v minulosti to bolo tak, že Podbrezová na domácom trávniku zdolávala Michalovčanov a na Zemplíne vedela ukoristiť tu bod, tu tri, ale aj niekedy prehrať.

Aká bude konfrontácia oboch, keď jeden sa už etabloval v najvyššej súťaži a druhý do nej vkročil ako nováčik? Dá sa za jednu sezónu nabrať v prvej lige toľko skúseností, aby by bol rozdiel medzi mužstvami poznať na ihrisku? "Určitý rozdiel by mal byť v tom, že Podbrezová nabrala prvoligové skúsenosti, zažila úspechy i pády v minulej sezóne a už je väčšmi stabilizovaná ako Michalovce v najvyššej súťaži," pripustil tréner ŽP Šport Zdenko Frťala. "Michalovce sú však ako hladný nováčik v úvode sezóny pripravené nesklamať v žiadnom zápase."

Akékoľvek teoretické úvahy aj tak môže zamiesť pod koberec samotný zápas... "Áno, Podbrezová má skúsenosť navyše oproti nám, ale na druhej strane jej káder sa značne zmenil oproti vlaňajšku. Neviem, čo od toho súpera očakávať," kontroval na nastolenú tému tréner MFK Zemplín František Šturma. Trápi ho otáznik nad zraneným Nworahom, ktorý tak môže prísť o konfrontáciu s bývalými spoluhráčmi a kamarátmi zo ŽP Šport. Ťažkou stratou pre Michalovce je zranenie defenzívneho záložníka Tomáša Sedláka. "Ďalší chlapci si však môžu vypýtať miesto v zostave," obrátil negatívnu stránku na pozitívnu český tréner MFK Zemplín.

MOTÍV ZÁPASU

Dvaja tradiční súperi z druhej ligy sa opätovne stretnú v konfrontácii na vyššej úrovni. Ako dopadne premiérová "zrážka" dvoch jedenástok na prvoligovej scéne? Bude poznať, že Podbrezová má na nej už jednosezónnu skúsenosť a nováčik sa v nej len začína rozhliadať?

CHÝBAJÚ

Podbrezová: Minčič, Galo (zranenie)

Michalovce: T. Sedlák, Bayón, Montero, Perez, Nworah (zranenie)