Podať dobrý tímový výkon a výsledok sa dostaví

2015-08-01 12:00:00

Michalovce sa v sobotu vonku opäť pokúsia získať prvé body v najvyššej súťaži, v Brezne bude ich súperom Podbrezová.

Fortunaligový nováčik z Michaloviec dnes odohrá druhý súboj za sebou na súperovom ihrisku. Opäť jeho protivník nebude hrať v domácom prostredí, pretože podobne ako Skalica, ktorá dočasne hráva v Senici, aj Podbrezová kvôli rekonštrukcii svojho štadióna našla svoj prechodný domov v Brezne. „Železiari“ boli ešte donedávna tradičným súperom MFK Zemplín v druhej lige, v minulej sezóne sa však napriek postupu ŽP Šport do najvyššej súťaže raz stretli, a to v Slovnaft Cupe, v ktorom žlto-modrí vyradili favorita po penaltovom rozstrele.

Vyvarovať sa chýb

Pred týždňom sa zverencom trénera Františka Šturmu menšiu nevýhodu Skaličanov nepodarilo využiť a na neutrálnej pôde utrpeli najtesnejšiu porážku. Dnes o 17. hodine na breznianskom trávniku to bude aj súboj tímov, ktoré čakajú nielen na prvý bodový, ale dokonca aj strelecký zápis v tejto sezóne. Podbrezová aj Michalovce totiž majú nulu na bodovom konte a zhodné skóre 0:2. „Mohlo by nám trošku vyhovovať, že súper nebude hrať doma, ale v Brezne, kde som ja už zopár stretnutí odohral. Ak podáme dobrý tímový výkon, tak verím, že konečne už zabodujeme. Musíme sa však vyvarovať individuálnych chýb a hrať naplno od prvej do poslednej minúty, nie ako naposledy proti Skalici, kde sme v prvom polčase hrali slabo,“ skonštatoval mládežnícky reprezentant Slovenska a defenzívny štít mužstva od Laborca Jakub Grič.

Futbalovo rastie

Odchovanec futbalu v Lipanoch, ktorý na Zemplín prišiel ako mladší dorastenec, je najmladším hráčom v súčasnom kádri prvoligového nováčika, no napriek tomu v tomto ročníku zatiaľ na ihrisku nechýbal ani raz. „Som rád, že som odohral oba predchádzajúce zápasy, aj týmto by som sa chcel trénerovi poďakovať za dôveru. Čím viac takých duelov odohrám, tým viac sa posuniem dopredu vo svojom futbalovom raste,“ poznamenal talentovaný futbalista. K predošlým dvom vystúpeniam MFK Zemplín v najvyššej súťaži uviedol: „Tieto zápasy nám dali veľa skúseností a ukázali, že sa ešte musíme zlepšovať po každej stránke. Myslím si, že ak sa do toho dostaneme, tak to bude len a len lepšie, a body na naše konto začnú pribúdať.“ V michalovskej zostave dnes určite budú pre zranenia chýbať Bayón, Perez, Montero a Sedlák, otázny je štart Nworaha. 

Zdroj: denník Korzár