Matchday: Ružomberok - Zemplín

2020-03-01 12:12:22

Dnes, teda v nedeľu 1.marca 2020 pokračuje Fortuna liga predposledným zápasom základnej časti. Do konca základnej časti nám ostáva odohrať už len dve stretnutia, a to dnes v Ružomberku a o týždeň doma s Pohroním.

Dnes, teda v Nedeľu 1.marca 2020 od 15:30 hod. nastúpia futbalisti Zemplína  proti futbalistom MFK Ružomberok. Hrá štvrtý proti piatemu.

MFK Ružomberok má po 20-tich kolách na konte 27 bodov, Zemplín 26 bodov. Vidina prvej šestky určite bude dostatočným motivačným faktorom pre domácich poraziť Zemplín a zaistiť si prvú šestku ešte pred posledným kolom.

Naši futbalisti majú Ružomberku čo vracať. V poslednom vzájomnom zápase, ktorý sa odohral na konci septembra sme prehrali gólom Mojžiša z 92.minúty 0:1. Boli sme lepším tímom, ale v tomto zápase futbal ukázal aká tenká čiara je medzi úspechom a neúspechom. A aj kvôli tomuto "momentu" sme teraz v tabuľke až za Ružomberkom.

Najnebezpečnejším hráčmi súpera sú 6-gólovy Filip Twardzik, 3-gólový Dominik Takáč a Gerec. Majú viacero strelcov, ktorí dali dva alebo jeden gól. Medzi nimi aj bývalý futbalista Zemplína, Martin Regáli (2-góly). Medzi opory mužstva patria stopér Ján Maslo, brankár Matúš Macík alebo mladý útočník Ladislav Almási, ktorý prišiel v zime z druholigovej Petržalky, keď na jeseň v 13-tich stretnutiach strelil 11 gólov.

S Ružomberkom sme sa v doterajšej histórii zápasov vo Fortuna lige stretli 13 krát, v ktorých sme zaznamenali 0 víťazstiev, 5 remíz a 8 prehier. Ružomberok a Slovan sú dva mužstvá, ktoré sme ešte neporazili. Naši futbalisti majú dnes príležitosť zastaviť túto negatívnu sériu.

 Predpokladaná zostava Zemplína proti Ružomberku:

Kira - Konstantinidis, Carrillo, Soler, M.Vojtko, Grič, Savvidis, Žofčák, Kvocera, P.Kolesár,  Modibo

MFK Ružomberok vs. MFK Zemplín Michalovce

Fortuna liga 21.kolo, Nedeľa  1.marec 2020, 15:30 hod.

Stretnutie môžete sledovať cez internet prostredníctvom www stránky huste.joj.sk.

Zemplín do toho !!!

Foto:Robert Andrejov