O všetkom sa rozhodne v poslednom kole

2020-03-02 15:45:09

Dlhodobo sa futbalisti Ružomberka držia v tabuľke na štvrtej priečke, reálne však hrozí, že v nadstavbe budú hrať len v skupine o záchranu. Môže za to už šesťzápasová séria bez víťazstva. V nedeľu Liptáci iba remizovali s Michalovcami 1:1. Doma nevyhrali už vyše sedem mesiacov.

Všetko podstatné sa v Ružomberku udialo až po hodine hry. V 64. minúte otvoril skóre hosťujúci Danko, ktorý sa vyhol ofsajdovej pasci, šikovne si obhodil Macíka a posadil Zemplínčanov na koňa. O štvrťhodinu neskôr kopali domáci jedenástku. Loptu si na biely bod postavil tradičný exekútor Filip Twardzik, no tentoraz zlyhal. „Zle som to kopol, Kira to dobre chytil. Stáva sa,“ pokrčil plecami značne sklamaný stopér, ktorého si gólman východniarov dokonale preštudoval. „K tomu sa vyjadrovať nebudem. Hlavne som veril, že tým pomôžem mužstvu. Chytil som penaltu, žiaľ, vedenie sme neudržali,“ poťažkal si Kira.

Keď sa už zdalo, že by žlto-modrí mohli vydolovať plný počet bodov, v 86. minúte napriahol striedajúci Kmeť, ktorý bol na trávniku iba tri minúty, a rozhodol o deľbe bodov. „Mali sme nakročené k víťazstvu, žiaľ, tesne pred koncom sme o to prišli. Pred zápasom by sme bod brali, máme ho, tak musíme byť spokojní,“ dodal Kira. Pre Kmeťa to bol vôbec prvý gól v najvyššej súťaži, jeho radosť ale zatienila strata dvoch bodov. „Je to sklamanie, chceli sme vyhrať a upevniť si pozíciu v top šestke. Žiaľ, nevyšlo to. Samozrejme, prvý ligový gól si budem pamätať navždy. Po tréningu nacvičujeme podobné situácie, chvalabohu mi to tam padlo,“ sypal zo seba len 19-ročný stredopoliar.

Napriek neskorému vyrovnaniu panoval v tábore Liptákov smútok. Uvedomujú si, že aj keď majú situáciu ohľadom umiestnenia v top šestke vo vlastných rukách, značne si skomplikovali život. V sobotu totiž nastúpia na pôde prvého Slovana, ešte pred tým ich v stredu čaká pohárový zápas proti Seredi. „Bod je málo. Na Slovane to bude ťažké, chceli sme už dnes mať istotu. Nevyšlo to. Výsledok 1:1 sa nám máli, no nevypracovali sme si dosť šancí na to, aby sme vyhrali. V sobotu pôjde o všetko,“ varuje Twardzik, na ktorého slová nadviazal aj Kmeť: „Ani Slovan nie je nezdolateľný. Chceme byť v top šestke, spravíme pre to maximum. Verím, že pretrhneme sériu remíz a konečne vyhráme. Už to musí prísť.“

V papierovo ľahšej pozícii sa nachádzajú Michalovčania, ktorí v sobotu privítajú na domácom štadióne posledné Pohronie. Ak Zemplínčania zvíťazia, nadstavbová skupina o titul im neujde. „Rozhodne sa v poslednom kole. Pohronie ale nesmieme podceniť. Nehrajú zle, majú v tíme skúsených hráčov. Nepovedal by som, že to bude jednoduché. Musíme sa dôkladne pripraviť, aby sme splnili náš cieľ,“ burcuje brankár Kira.

Zdroj: profutbal.sk

Foto: Rudolf Maškurica