Jakub Koščo talentom roka do 10 rokov

2020-03-05 10:57:21

Jakub Koščo z michalovskej Základnej školy Okružná získal ocenenie
Talent Grassroots programu SFZ za školskú súťaž McDonald’s Cup

Senec, 1. marca 2020 - V nedeľu večer prevzali na slávnostnom galavečeri „Gala Grassroots futbalu“ ocenenia za rok 2019 laureáti 22 individuálnych kategórií. Vyhodnotený bol tiež najlepší projekt roka, aktivita roka, najlepšia ženská ligová jedenástka 2018/19 a Cenu fair play Mudr. Ivana Chodáka si prevzalo deväť osobností slovenského futbalu. Svoje ceny si prišli prevziať aj mladé futbalové talenty a hráči McDonald´s Cupu Jakub Koščo a Timea Majanová.


Prvou oceňovanou kategóriou boli TALENTY. Sklenenú kopačku za prvenstvo v kategórii „Talent“ prevzalo deväť najlepších futbalistov a futbalistiek v deviatich mládežníckych kategóriách. Organizátori vyhodnotili víťazov štyroch kategórií v školských súťažiach (od 10 do 13 rokov) a víťazov troch kategórií v klubových súťažiach (od 15 do 19 rokov) v sezóne 2018/19. V kategóriách U10 chlapcov a WU10 dievčat sa o držiteľoch trofejí rozhodovalo na základe výkonov na finálových turnajoch o majstra Slovenska v rámci projektu McDonald‘s Cup 2018/19. Najlepších hráčov a hráčky vyhodnotil organizačný výbor turnaja zložený zo zástupcov technického úseku SFZ.

JAKUB KOŠČO, zo Základnej školy Okružná, Michalovce, si významné ocenenie prevzal z rúk Martina Žambu, reprezentačného trénera Slovenska do 15 rokov.

Školský futbalový tím z Michaloviec, v ktorom Jakub hral v minulom ročníku McDonald´s Cupu, veľmi úspešne prešiel všetkými kolami až na Majstrovstvá Slovenska v Poprade. Šikovní Michalovčania získali prvenstvo vo svojej A skupine, no na druhý deň nedokázali počas finálového zápasu čeliť veľkej presile Trenčanov. Po napínavom zápase získali krásne druhé miesto, stali sa tak druhou najlepšou základnou školou 21. ročníka McDonald´s Cupu spomedzi 945 prihlásených slovenských škôl. Jakub bol zároveň vyhlásený za najlepšieho hráča majstrovstiev.

Dievčenským talentom bola vyhlásená TIMEA MAJANOVÁ zo Základnej školy Laca Novomeského z Trenčína. Cenu odovzdala Natália Látal Mackovičová, administrátorka ženského futbalu SFZ.Družstvá trenčianskej Základnej školy Novomeského sú pre McDonald´s Cup a fanúšikom veľmi známe. Počas 21. ročníka obhájili svoj majstrovský titul už 2-krát, rovnako úspešne zdolávajú mnoho rokov všetky družstvá na okresných aj krajských kolách. Timea bola súčasťou školského tímu 2 roky. Počas Finále v Poprade vo finálovom zápase vyhrali nad Michalovčanmi so skóre 7:2, pričom 2 góly dala Timea, najlepšia hráčka a zároveň hráčka s najtvrdšou strelou majstrovstiev.

Videozáznam z celého galaprogramu

GALA GRASSROOTS FUTBALU 2019:

https://www.futbalsfz.sk/gala-grassroots-futbalu-2019