Pohronie sme zdolali a sme v prvej šestke!

2020-03-07 18:44:15

Najtesnejším domácim víťazstvom 1:0 nad nováčikom FK Pohronie Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa sa so základnou časťou Fortuna ligy rozlúčili futbalisti MFK Zemplín Michalovce, čo znamená, že v nadstavbe si podobne ako pred rokom zahrajú v skupine o titul. V konečnej tabuľke obsadili Zemplínčania výborné štvrté miesto. Prvý duel v nadstavbe odohrajú na budúci víkend na pôde Dunajskej Stredy.

V prvom polčase sa domáci hráči snažili diktovať hru, mali loptu častejšie na kopačkách, ale brankára hostí Jenča zamestnali iba minimálne. Ten si v 13. minúte poradil s pokusom Begalu, na opačnej strane Badolo v 27. minúte hlavou tesne minul bránku. Skóre sa nezmenilo ani v 38. minúte, keď po Dankovej strele nedosiahol na loptu Sidibé.

Ten si však všetko vynahradil jedenásť minút po zmene strán. Na prihrávku Danka si nabehol ideálne a prekonal Jenča - 1:0. V 78. minúte mal vyrovnanie na kopačke Mazan, ktorý sa osamotený ocitol za obranou domácich, jeho strela z voleja však letela vysoko nad bránku. Hostia sa snažili o vyrovnanie, ale nedarilo sa im prekvapiť michalovskú defenzívu. V závere mohol Diarra pridať druhý gól domácich, ale so svojou šancou nenaložil ideálne.

MFK Zemplín Michalovce - FK Pohronie Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa 1:0 (0:0)

Gól: 57. Sidibé

ŽK: 42. M. Begala, 71. P. Kolesár, 84. Kountouriotis - 53. Mazan, 88. Pellegrini

Rozhodovali: Očenáš - Žákech, Perát; 1127 divákov

MFK ZEMPLÍN: M. Kira - Konstantinidis, Grič, Soler, M. Vojtko - Savvidis - P. Kolesár (80. A. Diarra), S. Danko, M. Begala (72. Neofytidis), Popovits (69. Kountouriotis) - Sidibé

FK POHRONIE: T. Jenčo - Hatok, P. Pavlík, Chríbik, Abrahám – Mazan, Obročník (37. Župa), Blahút (80. Pellegrini) – Tandir, Gerebenits (61. Mikuš)

Hlasy trénerov:

Jozef Majoroš, tréner MFK Zemplín: "Ďakujem hráčom nielen za dnešný výkon, ale aj za to, že sa dostali do prvej šestky. Vedeli sme, že Pohronie hrá inak ako hralo na jeseň, v defenzíve pracuje veľmi dobre. Ťažko sme sa presadzovali, zápas bol skôr taktický a medzišestnástkový. Nikto nechcel spraviť zbytočnú chybu. Po strelenom góle sa nám ľahšie dýchalo. Neskôr sme sa dostali pod tlak, súper hrozil dlhými loptami. Som rád za víťazstvo a verím, že postupom do prvej šestky padne z hráčov tlak a výkony budú ešte lepšie."

Mikuláš Radványi, tréner FK Pohronie: "Keď nedáme gól, tak nemôžeme vyhrať. Je to asi štvrtý zápas, v ktorom sme mali šance alebo náznaky šancí, ale chýbal dôraz v šestnástke. Hráčom nemám čo vyčítať, pracovali poctivo, ale iba to nestačí. Ani väčšie držanie lopty v druhom polčase alebo optická prevaha nám ešte góly nezaručí. Gratulujem súperovi k postupu do prvej šestky."

Najbližší program MFK Zemplín:

Nedeľa 15. marca o 15.00 hod.: Dunajská Streda - Michalovce (1. kolo nadstavby)

Sobota 21. marca o 17.00 hod.: Michalovce - Žilina (2. kolo nadstavby)

Sobota 4. apríla o 17.00 hod.: Ružomberok - Michalovce (3. kolo nadstavby)

Foto: Róbert Andrejov