Sedlák a Nworah bez vážnejších zranení

2015-07-31 12:00:00

Dvojica, ktorá nedohrala zápas na senickej pôde proti Skalici, našťastie nebude dlho pauzovať.

V nováčikovskeom súboji 2. kola Fortuna ligy uplynulú sobotu v Senici, kde Michalovce nastúpili proti Skalici, musel už v priebehu úvodnej polhodiny dvakrát nútene striedať kormidelník MFK Zemplín František Šturma, pretože zranili sa mu stredopoliar Tomáš Sedlák a útočník Peter Nworah, ktorí hlásili problémy s kolenami. Počas tohto týždňa absolvovali hráči lekárske vyšetrenia, po ktorých sa obaja dozvedeli presný rozsah zranenia. Čo im presne je a ako dlho budú trénerovi chýbať?

Tomáš Sedlák

Ako prvý zo senického ihriska musel predčasne odísť skúsený stredopoliar Tomáš Sedlák, ktorého už v 20. minúte vystriedal španielsky legionár Vernon De Marco Morlacchi. "Odkopával som loptu smerom k súperovej bráne, keď ma tuším Čermák zasiahol nepríjemne rovno do kolena. Zľakol som sa, spočiatku som si myslel, že to bude vážne, po ošetrení som sa vrátil síce do hry, ale nemohol som pokračovať," povedal T. Sedlák, ktorý bol v stredu podvečer v Michalovciach na magnetickej rezonancii, ktorá odhalila našťastie "len" natrhnutie zadného krížneho väzu. Rodákovi z Popradu tak lekári naordinovali dvojtýždňový úplný kľud, potom môže začať s ľahkým tréningom. Počíta sa, že približne o štyri týždne, ak prebehne liečba bez komplikácií, by mohol byť "Seďo" fit a pripravený opäť nastúpiť.

Peter Nworah

Nigérijský zakončovateľ odstúpil z hry o šesť minút neskôr ako T. Sedlák. Tiež si privodil zranenie kolena, keď po jednom zo súbojov zle došliapol, čo mu znemožnilo dohrať zápas. Takisto bol v stredu na magnetickej rezonancii. "Počas týždňa to skúšal na jednom tréningu, ale stále cítil bolesť. Ukázalo sa, že to má silno pomliaždené," uviedol tréner František Šturma. Na piatkovom predzápasovom tréningu to futbalista čiernej pleti skúsi opäť, ak sa nevyskytne žiadna bolesť, s najväčšou pravdepodobnosťou odcestuje s mužstvom v sobotu do Brezna na súboj proti Podbrezovej, dres ktorej v uplynulom ročníku obliekal.