Šport je droga, chýba nám všetkým

2020-03-31 09:42:10

Azda najcennejším artiklom v mužstve Michaloviec je brankár Matúš Kira. Aj vďaka jeho výkonom môže najvýchodnejší fortunaligista opäť po roku bojovať s elitou o miesta v hornej šestke tabuľky. Pre Kiru je tento ročník o to dôležitejší, že po ňom možno prvýkrát v seniorskej kariére zmení dres.

Ako sa vyrovnávate s nepríjemnou situáciou, ku ktorej nás všetkých dotlačila epidémia koronavírusu? 
Situácia je veľmi ťažká, nie je to nič príjemné. Všetci by sme chceli hrať a spolu trénovať, šport je pre nás droga a určite nám veľmi chýba.

Ubiehajú vám dni doma pomaly? 
Mne osobne ani nie, lebo bývam na dedine a stále s niečím pomáham mame okolo domu a podobne. Futbal však chýba tak či tak.

Ako vyzerá deň človeka, ktorý je celý život zvyknutý aktívne športovať a teraz musí zostať doma? 
Veľmi jednoducho. Kto šport miluje, aktivitu si nájde. Ja niečo robím každý deň, mám nejaké cvičenia, domácu posilňovňu, chodím si zabehať do krásnej prírody. Šport je v mojom živote naďalej každodenne zapojený.

Určite ste v kontakte so spoluhráčmi, nekolujú medzi vami nejaké výzvy, prípadne aspoň turnaje na konzolách? 
Ja si čas vypĺňam predovšetkým čítaním kníh. S kamarátmi si sem-tam po večeroch zahrám aj na konzole, ale samého ma to veľmi nebaví. S pár chlapcami si viem zavolať a napísať, sme v kontakte.

Ste optimista a veríte, že sa liga ešte v lete dohrá? 
Pevne verím, že hoci sa začne neskôr, aby sme sa dali aj po pár tréningoch dokopy, ale súťaž dohráme.

Škoda pre Michalovce, že to takto dopadlo v sezóne, ktorá mohla byť historicky najúspešnejšia.... 
Veru, škoda, sme maličký klub a píšeme peknú históriu napriek nízkemu rozpočtu. Srdce hrá u nás veľkú rolu a prejavuje sa to aj v tabuľke. Čakali na nás boje v hornej šestke, ktoré sme veľmi chceli absolvovať, tak dúfajme, že k tomu ešte dôjde.

Zmluva sa vám končí 30. júna, uvidíme vás vôbec ešte v michalovskom drese? 
Nechám to na osud, ako a kde sa všetko bude odvíjať. Dôležité je, aby nás vírus konečne opustil a ľudia boli opäť zdraví. Nie futbal je prioritou, ale zdravie. To, ako sa posunie či vyvinie moja kariéra, vyriešime v budúcnosti, najprv sa však musí skončiť toto šialenstvo.

Zdroj: fortunaliga.sk

Foto: Róbert Andrejov