Dezinfekcia namiesto futbalu

2020-04-16 16:12:34

V týchto dňoch ochromila epidémia koronavírusu celé Slovensko, šport a futbal nevynímajúc. Futbalisti MFK Zemplín Michalovce sa v týchto dňoch zdržiavajú doma, kde každý má individuálny tréningový plán, aby sa udržiaval v kondícii a bol pripravený nastúpiť, ak to situácia dovolí. Slováci aj zahraniční futbalisti sú v domácej karanténe a čakajú ako sa vyvinie situácia okolo ďalšieho pokračovania Fortuna ligy.

Michalovce, ul Okružná

Futbal sa síce momentálne nehrá, ale spoločnosť ako taká sa spája v boji proti neviditeľnému  nepriateľovi. Partner futbalového klubu zo Zemplína, spoločnosť St.Nicolaus poskytla 600 litrov dezinfekčného prostriedku na čistenie verejných priestranstiev. Keďže klub samotný nemá možnosti ako by tento dezinfekčný prostriedok využil, tak ten bol ďalej darovaný Mestu Michalovce, konkrétne Technickým a záhradníckym službám, ktoré majú vybavenie, stroje a ľudí na využitie a aplikáciu takéhoto dezinfekčného prostriedku. V týchto dňoch dbajú občania, ale aj spoločnosť ako taká, viac na hygienu, a preto tento dezinfekčný prostriedok bude využitý do poslednej kvapky. Technické služby striekajú aj tento dezinfekčný prostriedok dva krát do týždňa na miesta, kde dochádza ku kontaktu obyvateľov s rôznymi plochami, ktoré môžu byť kontaminované, ako sú odpadkové koše, lavičky, zástavky MHD, zábradlia apod.

Vo štvrtok 16.apríla 2020 sa futbalisti MFK Zemplín Michalovce prišli pozrieť na  to, ako takéto čistenie vyzerá v praxi. Konkrétne Matúš Vojtko, Matej Trusa, Tomáš Dráb, Martin Kolesár a Cheick Diarra. Vedúci úseku strediska čistenia mesta oboznámil futbalistov s frekvenciou takéhoto druhu čistenia, miest kde by sa mali vykonávať dezinfekcie a ďalšie zaujímavé informácie spojené s týmto druhom prác.

Tomáš Dráb pomáha Matúšovi Vojtkovi do "obleku"

Naši futbalisti si so záujmom vypočuli zaujímavé informácie. Potom nasledovalo už priamo čistenie školeným a ochrannými prostriedkami vybaveným zamestnancom. Neostalo iba pri pasívnych informáciách, ale o možnosť obliecť si ochranný oblek, a vyskúšať si zariadenie v praxi požiadal náš ľavý bek Matúš Vojtko. Požiadavke bolo vyhovené. Matúša obliekli, nasadili na chrbát zariadenie na postrek a pustil sa do čistenia niekoľkých odpadkových košov na Okružnej ulici v Michalovciach.

Matúš Votjko
Matúš Vojtko pri práci
Matúš Vojtko pri práci

Po takejto skúsenosti si chlapci uvedomili dôležitosť dodržiavania celonárodných prijatých hygienických opatrení, a aj takýchto postrekov, ako jedným zo spôsobov ako sa bojuje proti koronavírusu.  Veria, že aj takéto opatrenia pomôžu k zastaveniu šírenia epidémie a po nejakom čase sa opäť budú môcť tešiť spolu s fanúšikmi Zemplína z gólov a víťazstiev.

Spolu sme Zemplín !!!