Organizačné info k zápasu

2020-06-18 10:14:05

K dispozícii je 210 miest z vyčleneného maximálneho počtu 500 ľudí, ktorý určila vláda a hlavný hygienik SR. Uvedomujeme si, že za týchto okolností nie je žiadna možnosť spravodlivá, ale snažili sme sa, aj kvôli držiteľom permanentiek – fanúšikom, že nebudeme nikoho uprednostňovať alebo zvýhodňovať, poprípade losovať alebo iným spôsobom niekoho vyberať.

Na tento zápas sa nebudú predávať vstupenky, to znamená, že na tento zápas budú môcť prísť iba držitelia permanentiek. Nie je v technickej ani personálnej kapacite klubu zabezpečiť iný a spravodlivejší spôsob určenia, kto môže, a kto nemôže prísť na futbal. Premýšľali sme aj nad losovaním permanentiek, resp. výberom určitých čísel, poprípade len nad čistým predajom vstupeniek na tento zápas, ale tieto možnosti sme zavrhli, pretože ani jedna možnosť by nebola spravodlivá a férová voči tým, ktorí si už za zápasy zaplatili. Takisto nerozlišujeme, či je daná permanentka na krytú alebo nekrytú tribúnu, taktiež nerozlišujeme či ju máte od zamestnávateľa alebo vám ju niekto daroval. Len musí byť platná na túto sezónu. Ten kto má rád futbal a chce vidieť Zemplín, tak mu nebude vadiť postáť si v rade. Tu sa ukážu fanúšikovia, ktorí sú ochotní kvôli Zemplínu prísť na štadión o niečo skôr ako len 5 minút pred výkopom. Kto skôr príde, ten má väčšiu šancu, že uvidí Žofčáka, Kiru, Turíka, Danka alebo Carrilla naživo.

Aj napriek vážnosti situácie, ktorá je spojená hlavne s financiami sme nepristúpili k predaju vstupeniek, ale dávame priestor ozajstným fanúšikom Zemplína, ktorí v tomto prípade, si asi budú musieť vystáť rad pred štadiónom, ak chcú vidieť Zemplín naživo a byť medzi 500 očividnými svedkami futbalového zápasu v takejto výnimočnej situácii. Ďakujeme vám za pochopenie.

Na štadión sa budú vpúšťať držitelia permanentiek cez dva vstupy. A to vstupom pri sektore D4 od umelej trávy a vstupom pri sektore C4 od kasárni. Vzhľadom k tomu, že na zápase môže byť len približne 300 návštevníkov sme sa aj s organizačných a bezpečnostných dôvodov rozhodli neotvárať brány k parkovisku od umelej trávy poprípade od kasárni. Prosíme využite parkovanie v blízkosti štadióna, či už na Hviezdoslavovej ulici, poprípade pri obchodnom centre Kaufland. Pri týchto dvoch bránach budú pripravené výstražne a vytyčovacie pásky, ktoré navedú fanúšikov do radu. Brány sa otvoria hodinu pred zápasom (17:00 hod.) len pre fanúšikov, a do areálu sa bude púšťať postupne po 20 ľudí z každej strany. Aby nedošlo k behu od brány k turniketu a prípadným pádom alebo strkaniciam. Z každej strany pustíme 105 fanúšikov, plus 20 členov fanklubu GS52. Po naplnení kapacity 500 ľudí na štadióne, dostanú usporiadatelia na bráne príkaz nevpustiť ďalšie osoby na štadión.

Prosíme fanúšikov, na ktorých sa nedostane, a budú tí na hrane, aby zachovali pokoj a rozvahu, brali to ako fakt, a že v živote sa stávajú aj horšie veci. Dôležité je, že sme zdraví a môžeme sa tešiť zo športu a futbalu obzvlášť. Prosíme všetkých, na ktorých už nevyjde, aby sa v kľude rozišli domov, poprípade do lokálnych podnikov, kde si budú môcť pozrieť zápas Zemplína s Ružomberkom v televízii na Dvojke naživo.

Foto:Robert Andrejov