Zdoláme konečne Ružomberok?

2020-06-20 08:27:41

Sériu neúspechov proti Liptákom považujú v Michalovciach za náhodu, ktorú je potrebné zahodiť za hlavu.

Futbalisti Ružomberka sú pre michalovský Zemplín akýmsi kryptonitom. Zo štrnástich pokusov o ich zdolanie východniari šesťkrát siahli na bod a osemkrát zostali pokorení. V nedeľu to skúsia opäť a tentoraz vo veľmi dôležitom zápase - priamom súboji o štvrtú, prípadne piatu priečku. „Každý zápas je iný a aj táto séria sa raz skončí. V tejto sezóne sme s Ružomberkom zbytočne dvakrát prišli o body gólmi v samom závere zápasu. Je načase, aby bol výsledok už trojbodový pre nás,“ myslí si tréner Michaloviec Jozef Majoroš.

Úlohou kouča bude okrem iného aj mentálne nastavenie mužstva po debakli 0:5 v Dunajskej Strede, ktorým Michalovce vstúpili do nadstavby. „Náš problém tkvel v tom, že sme hrali prvý ostrý zápas, bez poriadnych prípravných duelov. Výsledok bol pre nás krutý a určite urobíme aj zmeny v zostave, ale už sa späť nepozeráme. S Ružomberkom hráme doma, je to celkom iný súper a chceme zvíťaziť.“ Na slová svojho kouča nadviazal stredopoliar Stanislav Danko: „Zápas s Dunajskou Stredou sme si zhodnotili a poučíme sa z neho. Najväčší problém máme v koncovke, myslím, že sme mali viac striel ako DAC, ale jednoducho výsledok je taký aký je. Musíme byť efektívnejší.“

Liptáci po ligovej prehre 0:1 na Slovane remizovali v pohárovom semifinále na pôde Dunajskej Stredy 1:1 a so špičkovými tímami tak odohrali dve skvelé partie. Michalovce sa pokúsia ich nahustený kalendár využiť v svoj prospech. „Určite budú viac unavení ako my, zápas s DAC bol pre nich náročný a mali menej času na odpočinok. Verím, že nám to môže pomôcť, ale sústredíme sa predovšetkým na seba. Séria s Ružomberkom je len náhodná, nie je v tom hlbší význam a je načase ju ukončiť,“ dodal Stanislav Danko.

Zdroj: Peter Zagiba,