Aj v druhom zápase najtesnejšia porážka

2015-07-25 12:00:00

MFK Zemplín zaknihoval rovnaký výsledok ako v prvom kole, tentoraz 0:1 podľahol v Senici druhému nováčikovi Skalici.

Futbalisti MFK Zemplín Michalovce vyšli aj vo svojom druhom vystúpení v najvyššej súťaži naprázdno. Po minulotýždňovej domácej prehre s majstrovským Trenčínom neuspeli ani na ihrisku Senice, kde kvôli rekonštrukčným prácam na svojom štadióne nastúpili Skaličania, ktorým podľahli po góle zo záveru úvodného polčasu 0:1. Okrem prehry prišiel tréner František Šturma aj o zranených Tomáša Sedláka a Petra Nworaha, ktorý museli opustiť trávnik už v prvom dejstve hry.

V prvom polčase boli smerom dopredu aktívnejší "domáci" Skaličania, čo sa aj dalo očakávať, keďže hrali takmer pred vlastným obecenstvom, ale do žiadnej vyloženej šance ich pozorná defenzíva Michaloviec nepustila. Záhoráci však nastúpili na druhý zápas v najvyššej súťaži poriadne nabudení, až premotivovaní, pretože predviedli niekoľko tvrdých faulov a ich dvaja hráči mali rýchlo na svojom konte po žltej karte. Navyše po Čermákovom zákroku sa zranil Sedlák a musel nútene striedať (o pár minút nato musel predčasne opustiť ihrisko aj Nworah). Šancí bolo ako šafranu, na prvú vážnejšiu si museli diváci počkať až do 32. minúty, keď sa po rohu Gašparíka k hlavičkovému zakončeniu dostal Čermák, ale loptu poslal tesne nad bránu. Na michalovskej strane sa ako prvý dostal k strele až v 37. minúte Kunca, ktorý pálil nepresne, krátko nato Hamuľakov pokus zblokovala skalická obrana na roh. V samom závere polčasu však už Záhoráci udreli: Lietava sa pekne zbavil obrancov a uvoľnil Michala Gašparíka, ktorý zoči-voči Kirovi nezaváhal - 1:0.


Do druhého dejstva už vstúpili žlto-modrí aktívnejšie, mali prevahu aj loptu viac na svojich kopačkách, avšak vyloženú gólovú šancu si nevedeli vypracovať. Aj domáci sa naďalej snažili hrať ofenzívne, tiež však toho veľa v útoku nevymysleli. Štvrťhodinu pred koncom bol blízko k zveľadeniu vedenia Skalice skúsený zakončovateľ Lietava, ktorý po Kurákovom centri z uhla napálil loptu do Kiru. Vzápätí sa do rýchlej kontry dostali Michalovčania, z 20 metrov vystrelil striedajúci Hamuľak, ale vysoko nad. V 82. minúte opäť pohrozil michalovský, spoza pokutového územia napriahol Kunca a jeho projektil len tesne minul Hajdúchovu svätyňu. Na opačnej strane po faule Podhorina na Ulricha zahrával z nebezpečnej vzdialenosti priamy kop Gašparík, Kira však bol pozorný. V závere vrhli Zemplínčania všetky sily do útoku, no vyrovnať sa im už nepodarilo. MFK Zemplín si tak na prvý bod aj gól v najvyššej súťaži musia stále počkať...

MFK Skalica - MFK Zemplín Michalovce 1:0 (1:0)

Gól: 44. Mich. Gašparík

ŽK: 10. Čermák, 16. Lietava, 90+. Bariš - 30. Turík, 54. Morlacchi, 69. M. Hamuľak

Rozhodoval: A. Somoláni - 1 016 divákov

MFK: Hajdúch - L. Švrček, Pav. Majerník, R. Konečný, Ciprys (82. Vrablec) - Bariš, Čermák - Kurák, Mich. Gašparík (90+. Šebesta), Mazan - I. Lietava (77. Ulrich)

MFK ZEMPLÍN: Kira - M. Koscelník, Michal Gallo, Podhorin, Šimčák - Grič - D. Kunca, Turík (72. Mensah), T. Sedlák (20. Morlacchi), M. Regáli - Nworah (26. M. Hamuľak)

Najlepší hráči zápasu: Ivan Lietava - Michal Gallo

Aleš Křeček, tréner MFK Skalica: "Čakali sme, že to bude ťažší zápas ako s Ružomberkom, čo sa aj potvrdilo. V prvom polčase sme boli lepší, súhlasím s kolegom. Druhý polčas bol zložitejší, ale nepustili sme súpera do šancí. Majú výborných hráčov, najmä zahraničných."

František Šturma, tréner MFK Zemplín Michalovce: "My sme do dnešného stretnutia vstúpili bojazlivo. Pre mladých hráčov je to dobrá škola, tieto zápasy. Druhý polčas bol lepší, vytvorili sme si šance, ale na gól to nestačilo. Mrzí ma, že v 20. minúte sme museli striedať dvoch hráčov. Pri inkasovanom góle sme spravili individuálne chyby."

Najbližší program MFK Zemplín:

Sobota 1. augusta o 17.00 hod.: Podbrezová - Michalovce (3. kolo, hrá sa v Brezne)

Sobota 8. augusta o 19.00 hod.: Michalovce - Zlaté Moravce (4. kolo)

Sobota 15. augusta o 19.00 hod.: Myjava - Michalovce (5. kolo)