MATCHDAY: Žilina - Zemplín

2020-07-11 12:18:33

Milí fanúšikovia!

Dnes, teda v sobotu 11.júla 2020 sa uzavrie nadstavbová časť Fortuna ligy Skupina o titul. Dnes od 18:00 hod. nastúpia futbalisti Zemplína proti futbalistom MŠK Žilina. Hrá druhý proti šiestemu.

MŠK Žilina má po 26 kolách na konte 48 bodov, Zemplín 32 bodov. Žilina prehrala posledné tri stretnutia vo Fortuna lige. Pre Žilinu to dnes bude posledný zápas v sezóne 2019/20. Na diaľku v ňom zabojuje s Dunajskou Stredou o druhú priečku. Druhý raz po sezóne 2017/18 (vyhral Trenčín) rozhodne o treťom slovenskom účastníkovi kvalifikácie Európskej ligy play-off, budú ho hrať Trnava, Ružomberok, Michalovce a Trenčín. Dnešný zápas bude aj v znamení rozlúčky Viktora Pečovského s hráčskou kariérou. Stredopoliar MŠK nastúpi s kapitánskou páskou na svoj 422. duel v našej lige, čo je rekord súťaže. Žilina dala 10 gólov zo štandardných situácií, čo je šiesta najlepšia bilancia. MŠK skóroval 7-krát po rohovom kope, najčastejšie v súťaži.Najlepším strelcom Žiliny je Ján Bernát s 8 gólmi. Päťkrát skóroval Dávid Ďuriš. Štyri góly majú na konte Dawid Kurminowski a bývalý kapitán MŠK Miroslav Káčer.

Zemplín má dvoch potrestaných hráčov. Christos Kountouriotis má zastavenú činnosť na dva mesiace za zranenie brankára Trnavy Dobrivoja Rusova. Dva týždne nemôže hrať jeho spoluhráč Sidibe Modibo za kopnutie súpera v rovnakom dueli 3. kola nadstavby.So Žilinou sme sa v doterajšej histórii zápasov vo Fortuna lige stretli 14 krát, v ktorých sme zaznamenali 4 víťazstva, 2 remízy a 8 prehier.

Predpokladaná zostava Zemplína proti Žiline:
Kira - Konstantinidis, M.Kolesár, Grič, M.Vojtko, Popovits, Žofčák, Begala, Neofytidis, Kvocera, Hovhannisyan,

MŠK Žilina vs. MFK Zemplín Michalovce

Fortuna liga 5.kolo Skupina o Titul, Sobota 11.júl 2020, 18:00 hod.

Stretnutie môžete sledovať v televízii na Orange Sport alebo cez internet prostredníctvom www stránky huste.joj.sk.

Foto archív. Robert Andrejov