So Žilinou hladká prehra

2020-07-11 20:39:33

Ešte pred stretnutím sa uskutočnil ceremoniál pri príležitosti ukončenia aktívnej hráčskej kariéry bývalého reprezentanta Slovenska a dlhoročného kapitána MŠK Žilina Viktora Pečovského. Pre neho to bol 422. zápas v kariére a v tomto smere je rekordérom v počte štartov v najvyššej futbalovej súťaži na Slovensku.

Zemplín nastúpil bez viacerých opôr v základnej zostave. Domáca Žilina aj po obmene kádra v rámci koronakrízy, keď odišli či už brankár Holec, kapitán Káčer alebo obranca Kaša má k dispozícii talentovaných futbalistov. V kádri domácich tak dostali priestor mladíci z akadémie. Žilina hrá stále prepracovaný systém držania lopty s prekvapivou finálnou prihrávkou. Domáci od začiatku držali loptu na svojich kopačkách a pokúšali sa tvoriť hru. Už v 4. minúte sa prezentoval strelou z 20 metrov kapitán Viktor Pečovský. Naši v oklieštenej zostave hrali v rozostavení 5-4-1 s Armenom Hovhannisyanom na hrote. V 12.min padol prvý gól domácich. keď najprv strelu Bernáta vyrazil Dráb iba pred seba a z pohotovej dorážky Patrika Iľka sa otváralo skóre. V 18.minúte sa dostal do brejku Popovits, jeho center do šestnástky len pohladil hlavou Hovhannisyan a bránu netrafil. Za úvodných 20 minút mala Žilina 7 streleckých pokusov. V 29.minúte vyšla domácim ďalšia akcia, kolma prihrávka do šestnástky našla Bernáta, ktorý urobil kľučku na Griča a prihral voľnému Paurovi na 5-ťke, ktorý do prázdnej brány zvyšoval na 2:0. V 31. minúte preveril z diaľky brankára domácich Armen Hovhannisyan, z jeho strelou z 25 metrov si hravo poradil.  V 33.minúte sa do šance dostal opäť Bernát, tentokrát tesne minul Drábovu bránu. Na nedostatok práce sa Tomáš Dráb sťažovať nemusel. Do polčasu sa lopta väčšinou zdržiavala na kopačkách domácich, ktorých vidna druhého miesta hnala dopredu.

Druhý polčas pokračoval tam kde skončili prvý. Domáci vo svojej aktivite aj napriek náskoku nepoľavili a pokračovali v atraktívnej ofenzívnej hre. Naši sa stále museli mať na pozore. Faul Konstantinidisa v šestnástke vytiahol rozhodca na jej čiaru. Z následnej štandardnej situácie zvyšoval Sluka na priebežných 3:0. V 63.minúte sa dostal striedajúci Diarra do šance z pravej strany, keďže ho zablokoval obranca, prihral voľnému Popovitsovi, ktorý zo záklona síce dobre trafil loptu, ale tesne minul horný roh Petrášovej brány. V 64.minúte vyšla ďalšia akcia domácim, po pravej strane, na konci ktorej bol Ján Bernát, ktorý umiestnil loptu k ľavej žrdi Drábovej brány.  Skóre sa uzatváralo v 74.minúte, keď sa presadil po presne načasovanom centri z pravej strany ďalší hráč domácich Dávid Ďuriš.  V 84.minúte sa dostal ešte k strele Popovits, ale jeho obaľovačka len tesne minula pravý vynkel Petrášovej brány.

Z pôvodného tímu, ktorý vybojoval postup do TOP6 nemal k dispozícii Jozef Majoroš na tento zápas z rôznych dôvodov Savvidisa, Solera, Carrilla, Žofčáka, Kiru, Turíka, Danka, Sidibeho, Kountouriotisa alebo Petra Kolesára.

MŠK Žilina - MFK Zemplín Michalovce 5:0 (2:0)

Góly: 13. Iľko, 29. Paur, 53. Sluka, 64. Bernát, 74. Ďuriš. Rozhodovali: Smolák - Benko, Žákech, ŽK: Neofytidis (Michalovce), 1458 divákov

Žilina: Petráš – Vallo, Minárik, Kiwior, Sluka – Bernát, Pečovský (13.Gono), Myslovič – Ďuriš, Paur (55. Kurminowski), Iľko (68. Bichakchyan)

Michalovce: Dráb – Konstantinidis, Kolesár, Grič, Vojtko, Mendez – Kvocera (71. Pásztor), Neofytidis, Begala (76. Lukčo), Popovits – Hovhannisyan (60. Diarra)

FOTO: TASR