Termíny play-off o Európsku ligu

2020-07-12 09:56:04

Hoci v sobotu odznelo posledné 5. kolo nadstavby Fortuna ligy, pred nami je ešte päť dôležitých zápasov. V nich sa rozhodne o tom, kto bude hájiť slovenské farby v Európskej lige a kto bude hrať v budúcom ročníku Fortuna ligu.

V play-off o Európsku ligu sa stretnú mužstvá, ktoré skončili na 4. – 7. mieste. Najvyššie postavený je Spartak Trnava, ktorý sa v prvom semifinále play-off stretne s Trenčínom. Výhodu domáceho prostredia budú mať Spartakovci, keďže skončili vyššie v tabuľke. V druhom semifinále play-off na seba narazia Ružomberok a Michalovce. Hrať sa bude pod Čebraťom, keďže Ružomberok skončil tesne pred východniarmi. Oba semifinálové zápasy sú na programe 14. júla a oba budú pred televíznymi kamerami. Vo finále play-off sa stretnú víťazi semifinálových zápasov, pričom sa hrá opäť na jeden zápas a výhodu domáceho prostredia bude mať opäť lepšie postavené mužstvo po nadstavbovej časti. Finále je na programe 17. júla o 18:00. 

V baráži o Fortuna ligu na seba narazia FC Nitra, ako posledný tím tabuľky, a FK Dubnica, ktorá si v poslednom kole 2. ligy víťazstvom 4:1 nad Banskou Bystricou zabezpečila účasť v boji o najvyššiu ligu. Baráž sa hrá dvojkolovo systémom doma-vonku. Najskôr sa doma predstaví Dubnica (14. júla o 17:00), v odvete privíta druholigustu mužstvo Ivana Galáda (17. júla o 20:00).   

PLAY-OFF O EURÓPSKU LIGU   

14. júl o 18:00 MFK Ružomberok vs. Zemplín Michalovce RTVS + Huste.tv 

14. júl o 20:00 Spartak Trnava vs. AS Trenčín Orange Šport + Huste.tv 

17. júl o 18:00 finále play-off (víťazi semifinále) RTVS + Huste.tv   

BARÁŽ O FORTUNA LIGU

14. júl o 17:00 FK Dubnica – FC Nitra Huste.tv + Futbalnet.tv 

17. júl o 20:00 FC Nitra – FK Dubnica Orange Šport + Huste.tv + Futbalnet.tv