MATCHDAY: Ružomberok - Zemplín

2020-07-14 10:52:01

Milí fanúšikovia!

PLAY OFF o EURÓPSKU LIGU

Dnes, teda v utorok 14.júla 2020 pokračuje Fortuna liga  malým play-off.

Play-off o Európsku ligu. O poslednú miestenku zvedú súboj 4 mužstva. V semifinále hranom na jeden zápas sa stretnú Trnava proti Trenčínu (20:00hod.) a Ružomberok proti Zemplínu (18:00 hod.). Víťazi týchto zápasov si zahrajú finále o postup do predkola druhej najprestížnejšej európskej futbalovej súťaže a to: "UEFA Európska Liga".

Dnes od 18:00 hod. nastúpia futbalisti Zemplína  proti futbalistom MFK Ružomberok. Hrá piaty proti šiestemu.

Liptáci budú bojovať o svoju tretiu účasť v posledných štyroch ročníkoch Európskej ligy, pre Michalovce by to bol premiérový štart na medzinárodnej scéne. Ružomberok je najvyťaženejším mužstvom po reštarte sezóny. V priebehu približne mesiaca (nadstavba Fortuna ligy sa začala 13. júna) absolvuje dnes 9. súťažný duel. Zemplínčania nastúpia na šieste stretnutie po nútenej prestávke. Michalovce od svojho vstupu medzi slovenskú elitu v sezóne 2015/16 nad Ružomberkom vo Fortuna lige ešte nevyhrali. Doterajšia vzájomná bilancia dnešných súperov je 8 víťazstiev Ružomberka a 7 remíz. Z ôsmich zápasov, ktoré sa hrali v Ružomberku, vyhrali Liptáci polovicu (4), druhá sa skončila remízou.

Najlepším strelcom Ružomberka je obranca Filip Twardzik so 6 gólmi. Štyrikrát sa presadil Štefan Gerec, trikrát Dalibor Takáč. Najviac gólových prihrávok má v mužstve Ružomberka na konte Dalibor Takáč (4), v tíme Zemplína Igor Žofčák (7).

Predpokladaná zostava Zemplína proti Ružomberku:

Kira - M.Kolesár, Grič, M.Vojtko, Kvocera, Alejandro, Neofytidis, Žofčák, Begala, Popovits, Hovhannysian

MFK Ružomberok vs. MFK Zemplín Michalovce

Fortuna liga, Baráž o Európsku ligu, Utorok  14.júl 2020, 18:00 hod.
----------------------------------------------------------------------------------

Stretnutie môžete sledovať v televízii na RTVS na DVOJKE alebo cez internet prostredníctvom www stránky huste.joj.sk.

Zemplín do toho !!!

FOTO: mfkruzomberok.sk