Prehrali sme gólom z penalty

2020-07-14 20:47:17

V prvom polčase boli o niečo aktívnejší Liptáci, ale aj mužstvo zo Zemplína využilo každú možnosť na ofenzívny atak. "Ruža" si vytvorila územnú prevahu, v 10. minúte Brenkus ideálne položil druhý domáci rohový kop na hlavu Mojžiša a Kira reflexívne vytesnil loptu spod brvna. Potom sa čisté šance dlho nerodili, hoci domáci trávili väčšinu času na polovici Michaloviec. Tie ale boli v defenzíve veľmi pozorné. Až v 36. minúte si Regáli šikovne v michalovskej šestnástke zasekol Kvoceru, no jeho "obaľovačka" skončila len na ľavej žrdi a dorážku Takáča zlikvidoval brankár Zemplína. O tri minúty neskôr hostia podnikli rýchly protiútok a Žofčáka v dobrej pozícii vychytal Macík. Potom ešte domáci podnikli viacero útokov, ale so strelou Gereca si opäť poradil Kira.

Po zmene strán domáce mužstvo ešte zvýšilo obrátky a Michalovce dostalo pod značný tlak, ktorý priniesol niekoľko štandardných situácií. V 54. minúte po Takáčovom rohovom kope krásne hlavičkoval kapitán Maslo, ale radosť mu pokazil ďalší fantastický zákrok Kiru. Obranný val hostí, ktorý stál na pevných nohách, dlho odolával. "Ruža" nevedela nájsť recept ako preľstiť kompaktnú defenzívu súpera. V 81. minúte spravil Regáli v šestnástke hostí kľučku na Kolesára, ten ho poslal na zem a rozhodca Kráľovič ukázal na biely bod. Twardzik nariadenú penaltu s prehľadom premenil. Vzápätí bol v šanci Regáli, no včasným vybehnutím mu ju zmaril Kira. V závere sa Michalovce ešte snažili s výsledkom niečo urobiť, ale Hasprovci si tesné a zaslúžené víťazstvo ustrážili.

Naši futbalisti dnes do bodky plnili pokyny trénera Majoroša. Podali kolektívny, obetavý výkon s nasadením, ktorý mal svoj cieľ, a to bol postup do finále playoff o EL. Matúš Kira a Igor Žofčák, ktorí chýbali v predchádzajúcom zápase dnes ukázali svoj prínos pre Zemplín, jeden strážil bránu Zemplína a zametal všetkých strelcov domácich pod koberec a kapitán bránil a rozohrával dopredu vždy a všetko čo sa len dalo. Absencia viacerých kľúčových hráčov ako Carrillo, Soler, Sidibe alebo Savvidis boli citeľné. Ich mladší zástupcovia sa snažili najlepšie ako vedeli a keby nebola penalta, určite by dokázali ubrániť stav nula nula až do 120 minúty. Naši dnes mali jasný plán, ktorý zastavil moment z 81.minúty. Jozef Majoroš dnes naordinoval víťaznú taktiku, ktorú prekazila penalta. Všetci chlapci, ktorí si dnes obliekli dres Zemplína si zaslúžia absolutórium za svoj výkon. Všetkých 5 zápasov nadstavby smerovalo k tomuto stretnutiu. Prehrali sme gólom z penalty v 82.minúte po faule na nášho bývalého hráča Regáliho.

Sezóna sa pre Zemplín dnes skončila. Aj tak ste naši HRDINOVIA! CHLAPCI ĎAKUJEME za nádhernú futbalovú sezónu! Za konečné 6.miesto v tabuľke Fortuna ligy. Za množstvo víťazných zápasov a nezabudnuteľných futbalových momentov! Z víťazstiev sa treba tešiť a z prehier poučiť! Aj keď dnešná prehra bude bolieť ešte dlho.

MFK Ružomberok – MFK Zemplín Michalovce 1:0 (0:0)
Gól: 82. Twardzik (z 11 m), ŽK: Twardzik, Reagáli, Mojžiš - Kvocera. Rozhodovali: Kráľovič – P. Kováč, Štrba, 1045 divákov.
Ružomberok
postúpil do finále play off

Ružomberok: Macík - Čurma, Maslo, Twardzik - Ďungel (84. Mrva), Brenkus (77. Madleňák), Múdry, Takáč (87. Zsigmund), Mojžiš - Gerec, Regáli

Michalovce: Kira – Kvocera, Kolesár, Grič, Vojtko – Neofytidis – Popovits (74. Hovhannisjan), Begala, Žofčák, Mendez – Diarra

Foto: Rudo Maškurica