Kompenzácia držiteľov permanentiek za neodohraté zápasy

2020-07-16 17:20:33

Situácia okolo koronavírusu zasiahla aj do finančnej stránky futbalových klubov. Príjmy futbalových klubov sú závislé od predaja hráčov, sponzoringu ale aj predaja permanentiek a vstupeniek.  Každý jeden klub sa musel uskromniť, niektorí majitelia to riešili razantne, napríklad ako v Žiline, a niektoré sa snažili dohodnúť so svojim futbalistami a zamestnancami a prečkať najťažšie chvíle, ako v prípade Zemplína. Uvedomujeme si, že ste si zakúpili permanentky na celú sezónu a podľa pôvodného harmonogramu, ste mali ešte vidieť 5 domácich zápasov, nakoniec to boli len dva, aj to s obmedzenou kapacitou. To znamená neuskutočnenie 30 % podielu sľúbených zápasov. Videli ste 11 zo 16 zápasov. S touto situáciou nikto nepočítal, ani vy, ani my. Zasiahlo to celú ekonomiku od malých živnostníkov až po veľké spoločnosti.

Vedenie klubu MFK Zemplín Michalovce pristupuje k tejto situácii zodpovedne a v rámci pravidiel fair-play. Aj napriek týmto ťažkým chvíľam vám ponúkame tri možnosti ako sa zachovať v tejto situácii. Ako fanúšik a držiteľ permanentky si môžete vybrať z troch možností. Buď si uplatníte vrátenie vo forme peňazí, druhá možnosť je zľava s budúcosezónnej permanentky alebo tretia možnosť je, že sa vzdáte nároku na akúkoľvek kompenzáciu. MFK Zemplín Michalovce VÁS chce poprosiť o tretiu možnosť.

1. Vrátenie kompenzácie peňažným spôsobom

Možnosť, ktorú Vám zo zákona musíme ponúknuť, ale pre klub bude dosť bolestivá. V prípade, že sa takto rozhodnete, je potrebné stiahnuť si z našej stránky formulár a vyplniť ho. Formulár si môžete stiahnuť na našej webovej stránke, v záložke permanentky. Vyplníte ho, a spolu s permanentkou doručíte na sekretariát MFK Zemplín Michalovce, poprípade hoďte do poštovej schránky pri vstupe do hlavnej budovy, poprípade pošlite poštou na adresu: MFK Zemplín Michalovce, Hviezdoslavova 5, 071 01 Michalovce. Samotná permanentka je dôležitou súčasťou formulára, aby nedošlo k duplicitným žiadostiam.  MFK Zemplín Michalovce má podľa novely zákona na vrátenie finančnej čiastky za neuskutočnené podujatia časovú lehotu 13 mesiacov. Kompenzácia permanentiek sa nevzťahuje na permanentky, ktoré vám boli darované vašim zamestnávateľom, ale len na permanentky fyzicky zakúpené v pokladni pred začiatkom sezóny.

Permanentky, ktoré pre svojich zamestnancov zabezpečovali spoločnosti alebo firmy, tak v tomto prípade sa kompenzácia rieši tým istým spôsobom, len s jedným rozdielom a to tým, že nie je potrebné dokladať permanentky. Kompenzácia permanentiek firiem sa rieši priamo s ekonomickým oddelením danej spoločnosti, kde sa bude vychádzať z fakturovanej sumy za celý balík permanentiek.

V našom systéme je každá permanentka označená a má svojho vlastníka, či už na meno a priezvisko, alebo spoločnosť. Všetkým špekulantom, ktorý by sa pokúšali o kompenzáciu permanentiek, za ktoré fyzicky nezaplatili, bude brať klub ako pokus o podvod a podnikne adekvátne kroky. V prípade, ak by to bola firemná permanentka, bude na daný pokus o kompenzáciu zamestnancom upozornené samotné vedenie spoločnosti, ktorá si permanentku zakúpila. To isté platí aj o darovaných a nulových permanentkách zo súťaží apod.

Kompenzačná čiastka Vám bude vrátená na váš bankový účet najneskôr však do 13 mesiacov od neodohrania posledného futbalového zápasu, a po ukončení nahlasovania kompenzácií. Termín na nahlasovanie a evidenciu permanentkárov a ich kompenzáciu je od Štvrtka 16.-27.7.2020. Po 27.7.2020, sa už nebude dať môcť zaregistrovať, ale využiť už len zľava z budúcosezónnej permanentky.

Výšky kompenzácie v eurách:

  • Permanentka na Krytú tribúnu (sektor A-B):  15 €,
  • Permanentka na Nekrytú tribúnu (sektor C-D):  10 €,
  • Senior permanentka: Krytá tribúna (sektor A-B):  7,50 €,
  • Senior permanentka: Nekrytá (sektor C-D): 5 €.

2. Zľava z budúcosezónnej permanentky 2020/2021

Ak sa rozhodnete, že si kompenzáciu uplatníte zľavou z budúco sezónnej permanentky, tak na základe tohto sezónnej permanentky, ktorú predložíte pri nákupe novej, vám bude započítaná zľava (výška zľavy je rovnaká ako výška kompenzácie v eurách) z novej permanentky podľa typu tej predchádzajúcej.  Výška zľavy bude záležať od typu permanentky, tzn., že či je na krytú, nekrytú, alebo je to senior permanentka. Ceny permanentiek na novú sezónu budú zverejnené približne 28.júla 2020. Nová sezóna Fortuna ligy by podľa všetkého mala začať v sobotu 8.augusta 2020. Predaj zľavnených permanentiek bude prebiehať 3. a 4. augusta 2020 v pokladni pri štadióne.

3. Venujte kompenzáciu klubu – Prosba o pomoc od držiteľov permanentiek

Výpadok v príjmoch zo strany partnerov a vstupného je markantný. Zemplín nevynímajúc. Hráči ukázali charakter, a že chápu vážnosť situácie a individuálne sa dohodli s klubom a uskromnili sa v týchto neočakávaných časoch a pristúpili na zníženie platov počas trvania koronakrízy.

Aj týmto spôsobom by sme chceli apelovať tiež na VÁS – našich fanúšikov držiteľov permanentiek o podporu vášho klubu. Klubu, ktorý je zo Zemplína, z vášho rodného kraja, jediného zástupcu z Východného Slovenska v najvyššej futbalovej súťaži. Zemplín kde sme za 5 rokov zažili neopakovateľné futbalové momenty, či už víťazstvá, prehry, krásne góly ale aj nepríjemné zranenia. Zakaždým je to originál a zakaždým je to neopakovateľný športový zážitok. Aj týmto spôsobom by sme vás chceli požiadať, poprosiť o pomoc, v zmysle vzdania sa kompenzácie za neodohraté zápasy v prospech klubu. Zemplín Ťa potrebuje.

Tou malou čiastkou prispejete na to, aby samotný klub prežil toto ťažké obdobie a aj naďalej pôsobil v najvyššej futbalovej súťaži a prinášal vám radosť. V prípade, že sa vzdáte kompenzácie tak pred začiatkom sezóny dáme vyrobiť plastovú tabuľu o veľkosti A1, na ktorej budú mená všetkých ozajstných fanúšikov a obchodných spoločností, ktorí sa vzdali nároku na kompenzáciu a takýmto spôsobom podporili svoj klub. Táto tabuľa bude umiestnená v priestoroch štadióna a bude pripomínať jar 2020 a tieto neľahké časy, ktoré postihli futbal na celom svete.

Ak využijete práve túto možnosť tak pri nákupe permanentky na sezónu 2020/2021 Vás ešte bude čakať v pokladni darček. Ďakujeme, že ste Zemplínčania, lebo len Spolu sme Zemplín !!!

Termíny spojené s kompenzáciou, zľavou a nákupom nových permanentiek:

1. Evidencia žiadosti o kompenzáciu permanentiek. Štvrtok 16.7-Pondelok 27.7.2020 vrátane.

2. Predaj permanentiek so zľavou pre držiteľov permanentiek z tejto sezóny na novú sezónu 2020/2021. Pondelok 3.8  a Utorok 4.8.2020.

3. Predaj nových permanentiek na novú sezónu 2020/2021. Od Stredy 5.8.2020.

4. Predaj vstupeniek na prvý domáci zápas sezóny od Štvrtka 6.8.2020.

5. Začiatok novej sezóny Fortuna ligy 2020/2021. Sobota 8.8.2020.

Formulár k stiahnutiu:

[wpdm_package id='21460']