Dnes sa začala Letná príprava

2020-07-23 13:29:03

Dnes vo štvrtok 23.júla sa po krátkej prestávke začala letná príprava futbalového klubu MFK Zemplín Michalovce. Zemplín odohral posledný zápas sezóny minulý utorok. Po krátkej týždňovej pauze sa futbalisti vracajú naspäť do tréningového procesu, aby sa pripravili na novú sezónu Fortuna ligy 2020/2021.

MFK Zemplín zakončil sezónu na skvelom 6.mieste. Opäť sa ukázalo, že na Zemplíne máme skvelých futbalistov a trénerov, ktorí dokázali z týchto chlapcov dostať výsledky, čoho dôkazom je konečné 6.miesto v tabuľke. Po minuloročnom piatom mieste sa to chcelo posunúť zase o niečo vyššie, ale buďme realisti, že pri súčasných ďalších tímoch vo Fortuna lige je to ďalší skvelý úspech a historický zápis Zemplína na futbalovej mape Slovenska.

Hlavný tréner Jozef Majoroš s asistentom Marekom Ondríkom mal na prvom tréningu k dispozícii týchto hráčov:

Brankári: Tomáš Dráb, Rostyslav Dehtiar, Patrik Rodák

Hráči do poľa: Matúš Begala, Matúš Vojtko, Martin Kolesár, Matej Trusa, Armen Hovhannisyan, Dimitri Popovits, Christos Kountouriotis, Georgios Neofytidis, Ricardo Phillips (hosťovanie z DAC), Artem Vovkun, Maxim Hirnij, Lukáš Lukčo, Jakub Sova (z U19), Tobias Bujňaček, Marcel Uvegeš, Martin Čabra (z U17).

K týmu sa v najbližších dňoch pripojí Dimitrios Konstantinidis, ktorý si doliečuje zranenie zo zápasu v Žiline. Ian Pino Soler si ešte pred začiatkom dohrávanej Fortuna ligy privodil zranenie, ktoré mu zabránilo nastúpiť. Po prehliadke doma v Španielsku by sa mal k tímu pripojiť začiatkom budúceho týžňa a začať s ľahkým tréningom. Issa Modibo Sidibe by sa mal pripojiť k tímu v piatok. Ľavý obranca Alejandro Garcia Mendez sa pripojí k tímu v sobotu. S tímom trénujú aj naši talentovaní dorastenci z akadémie Martin Čabra, Tobias Bujňáček, Marcel Uvegeš.

K tímu by sa mal po negatívnom teste na koronavírus pripojiť aj srbský stopér, ktorý by mal vystužiť rady po odchode iných obrancov. V priebehu nasledujúcich týždňov, dovtedy kým sa neuzavrie prestupový trh, by mali prísť na Zemplín ešte viacerí futbalisti na skúšku s cieľom zaujať.